Laiskat ihmiset eivät jaksa leikata ruohoa itse, robotti ahmii siilit silppuriin
Mutta ainakin ihmiset säästyvät ruohonleikkaamisen vaivalta. Toivottavasti hyvällä omallatunnolla.
https://yle.fi/uutiset/3-12102715
Kehitys kehittyy, ja ehkä nuo laitteet tunnistavat siilin jo lähivuosien aikana. TUKESille peiliin katsomisen paikka, olisiko tätä kannattanut edellyttää jo etukäteen? Ongelma ei ole niin vaikeasti arvattavissa.
Totta. Ei se robottileikkurin hintaa paljoa nostaisi jos se tehtäisiin pieneläimetkin tunnistavaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Pientä laiskuutta valmistajiltakin.
Ilmoita asiaton viesti
Pienikin lisätoiminto verrattuna muihin vähentää katetta ja kykyä kilpailla muiden valmistajien kanssa.
Markkinointietuna voi yksittäinen valmistaja pieneläintunnistusta kyllä käyttää, ja samalla yrittää saada laitteestaan parempaa hintaa.
Ilmoita asiaton viesti
Niiiiin jos prioriteetit yhteiskunnassa ja bisneksen tekemisessä ovat tuollaiset.
Ilmoita asiaton viesti
Mitkäs muut kapitalismissa sitten? Eläinten ja ihmisten hyvinvointi? Hehe.
Ilmoita asiaton viesti
Roboruohonleikkuriin voi kiinnittää vaikka pyörän varashälyttimen, jolloin se mekastaa vähän enemmän liikkuessaan, lisäksi ehkä kannattaa ajastaa laite kulkemaan vain päivällä.
Ilmoita asiaton viesti
Mekastamisesta ei ole ehkä kovin paljon hyötyä siilien osalta, koska niiden puolustuskeino on asettua piikkipalloksi paikalleen.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa, ehkä riippuu vähän etäisyydestäkin, jossa mekastus aloitetaan. Kyllä minun näkemäni siilit menee kyllä kiertoreittiä, jos on epäilyttävää meteliä jossain.
Ilmoita asiaton viesti
”Osa hoitoon tuotavista siileistä on vahingoittunut siimaleikkurissa tai robottiruohonleikkurissa.”
Siimaleikkureita käyttävät ihmiset. Ihmisten sensorit, joko tunnistavat tai sitten ei. Osa leikkaa tahalleen, osa vahingossa. Vain osa on kuollut robotin päälleajamana.
”Harju arvelee, että ainakaan vanhemmat robottiruohonleikkurit eivät reagoi, jos törmäävät pieniin, muutaman sadan gramman painoisiin ja muutaman sentin korkuisiin siilehin.”
Robotin sensori reagoi siihen asetettuun objektiin. Muutaman sentin korkuinen kohde, vaikkapa ruohopaakku, ei pysäytä leikkuria. Siilit ovat huomattavasti tuota suurempia.
”Leikkurit läpäisivät testit, eikä niissä havaittu teknisiä turvallisuuspuutteita.”
Eli kyse ei ole robottileikkureiden sensoreista.
”– Luonnonkappaleista kuten siileistä ei ole standardissa testikohtaa. Jos siili poikkeaa kovasti ihmisen jalan muodosta, voi olla, että laite ei tunnista sitä.”
”– Luonnonkappaleista kuten siileistä ei ole standardissa testikohtaa. Jos siili poikkeaa kovasti ihmisen jalan muodosta, voi olla, että laite ei tunnista sitä.”
”Yksi mahdollisuus voisi olla, että automatisoidut laitteet kehittyisivät tunnistamaan ympäristöään skannaamalla erilaiset muodot, kuten siilit. Tekniikan kehittyminen vie kuitenkin vielä aikaa.
– Tämä on vielä spekulaatiota.”
Eli muodontunnistusta ei ole.
”Hakalan mukaan siimaleikkurionnettomuuksista ei ole tullut Tukesiin ilmoituksia. Niitäkin valvotaan omilla tuotestandardeillaan. Silti:
– Käyttäjän täytyy tietää minne menee [leikkaamaan] ja missä pyörii. Käyttäjällä on vastuu, Hakala sanoo.”
””Osa hoitoon tuotavista siileistä on vahingoittunut siimaleikkurissa tai robottiruohonleikkurissa.””
Ihmeuutinen?
Entisenä luutarhurina ja nykyisenä roboautomaation asiantuntijana tämä uutinen on ankka ja höpöhöpöä.
Ilmoita asiaton viesti
> tämä uutinen on ankka ja höpöhöpöä
Kai ne siilit kuitenkin ovat ihan oikeita, jotka tuodaan sinne eläinhoitolaan?
Ehkä selittäisit meille, mikä on asian oikea laita tässä. Miksi ne siilit vammautuvat?
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisten käyttämistä siimaleikkureista.
Ilmoita asiaton viesti
Ja millä perusteella poissuljet sen, ettei tapausten joukossa ole robottien tekemisiä, vaikka uutisessa oletetaan niin? Varmaan osa siiliä tuoneistakin on tiennyt, onko heillä ollut silloin käytössä siimaleikkuri vai robotti. Kun uutisen mukaan robotit eivät nykyään tunnista siiliä, eli ajavat sen yli.
Ilmoita asiaton viesti
Koska tiedän millaisia sensoreita noissa käytetään. Ei niissä mitään muodontunnistusta käytetä. Uutisissahan aina oletetaan jotakin.
Ilmoita asiaton viesti
On tuossa sentään haastateltu alan väkeä, jotka ovat luvanneet että se tunnistaa aikuisen jalan, ja jatkossa tunnistaa ehkä eläimetkin.
Ilmoita asiaton viesti
Taas aihe, josta Ion ei tiedä: mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Ei sinullakaan tässä nyt tiedon selittämisen missio ole onnistumassa kovin hyvin. Jos olet sitä edes yrittämässä.
Ilmoita asiaton viesti
Miten tässä taas näin kävi, että ”Ion ei tiedä mitään”. Vaikka tarjolla olevat asiantuntijoiden arviot tukevat Ionin kantaa asiassa. Outo juttu. Vielä en ole törmännyt uutiseen, joka kiistäisi kokonaan sen että robotti-leikkurit tappavat siilejä. Ainoa tuntemani kiistäjä on mukana tässä keskustelussa.
https://www.bbc.com/news/uk-england-57084490
https://sciencenordic.com/animals-denmark/do-robotic-lawn-mowers-hurt-hedgehogs-dr-hedgehog-has-the-answer/1856882
https://www.wired.com/story/robot-lawnmowers-are-killing-hedgehogs/
Ilmoita asiaton viesti
”But these injuries can also be caused by strimmers or even pet dogs. Even if we make the robot lawn-mowers safer, there are still many more problems our dwindling hedgehog population faces.”
Ei kukaan kiistä, etteikö robottiruohonleikkuri voisi ajaa pienen liikkumattoman kohteen päälle.
”The robotic lawn mowers were tested in collision with dead hedgehogs.”
”For hedgehogs—one of the world’s oldest mammals—robot lawnmowers are just one of the many threats that humans have thrown their way. The machinery that kills the most hedgehogs every year? The good old-fashioned automobile.”
Ilmoita asiaton viesti
Vähän luulen, että ihmiset ostavat sitä kaikkein halvinta, missä ei oteta turvallisuuskysymyksiä huomioon kuin vähän kalliimmat mallit ja siitä eteenpäin:
https://www.mikrobitti.fi/uutiset/kuluttaja-lehti-vanhentunut-ohjelmisto-sotki-robo-ruohonleikkurien-testia-voittajaksi-nousi-yksi-halvimmista-malleista/b81e9a1a-bab8-47b7-91ba-e4aa1684a66f
Otin esimerkkinä Verkkokaupassa myytävät roboruoholeikkurit, 27 kpl.
Voi olla, että ihmiset tilaavat ulkomailta, missä ne ei varmaan tunnista mitään täällä Suomessa olevia kohteita.
Näitä on paljon Ahvenanmaassa ja niitä ostetaan sen takia, kun Espanjan tappajaetanat ovat riesana ja näillä laitteilla niitä ei enää näe.
Ilmoita asiaton viesti
”Voi olla, että ihmiset tilaavat ulkomailta, missä ne ei varmaan tunnista mitään täällä Suomessa olevia kohteita.”
Älä nyt viitti. Iso mies.
Ilmoita asiaton viesti
Mieti vähän saidan ihmisen tarvetta.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä väliä sillä on, mistä tilaa. Kiinassa nuo ovat tehty kuitenkin. Luuletko, että niissä on eri sensorit eri maita varten. Mitä kohteita Suomessa edes on, jota ei muualla ole. Ja mitä saituuteen tulee, sieltä ostetaan, mistä halvimalla saadaan. Se nyt on vaan tymää maksaa liikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kerrotko noista kalliimmissa malleissa käytetyistä sensoreista ja älystä, kun en nyt jaksa guuglailla. Miten ne tunnistavat Espanjan tappajaetanat, tai minkä tahansa etanan vaikka lapsen varpaasta.
Ilmoita asiaton viesti
Paras keino siiilien ja sisiliskojen kannalta olisi se, että ruohikkoa hoidetaan vain aukeilla alueilla. Suurin osa omakotitalon ja kesämökin piha-alueesta saisi olla luonnon tilassa. Siellä ruohikon seassa siilit ja liskot viihtyvät parhaiten. Pihakin olisi paremman näköinen, kun se ei olisi koko alueeltaan täysin liipattu.
Ilmoita asiaton viesti
Paras keino autokolareihin on, että ajetaan vain metsässä polkupyörällä.
Ilmoita asiaton viesti
Nurmikon hoidossa kannattaa toimia samalla periaatteella kun tontille sataneen lumen kanssa.
Joka paikkaa ei tarvitse lumesta lanata eikä liioin nurmikkoa joka paikasta tontilla leikata.
Tärkeintä on lumesta ja pitkästä nurmikosta vapaa kulkeminen.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä siitä parisataa euroa joutunee pulittamaan ainakin ensimmäisissä malleissa. En ole nyt itse tehnyt siilinerottamistestejä ihan viime aikoina, mutta muistelen niiden säteilylämpötilan olevan aika alhainen ja hahmontunnistamisenkin kannalta siili on hankala, se kun on hitusen naamioitunut. Jonkinlainen induktiotunnustus voisi tulla kyseeseen (siilissä on kuitenkin enemmän vettä (65%?) kuin ruohossa ja maassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tällä menolla robotit eivät kyllä valloita maailmaa ja alista ihmiskuntaa orjikseen kovin pian, jos robottien kyky havainnoida ympäristöään ja tehdä siitä johtopäätöksiä on tätä tasoa.
Ilmoita asiaton viesti
Lehtipuhallin edestä ja ruohonleikkuri takaapäin? Näin omin pikkupojan silmin kissan jääneen niittokoneeseen ohrapellolla. Se ei unohdu.
Ilmoita asiaton viesti
Niittokone tuli minullekin mieleen tästä. Mitähän kaikkea kuorman seasta löytyy. Suuremmat eläimet osaavat paeta, linnut eivät ehkä pesi niiton aikaan.
Ilmoita asiaton viesti