Laki muuttuu 1.1.2023: henkilön katsominen epäasiallisesti voi kohta olla rikos

Väärät ajatukset eivät ole vielä rikoksia, jos niitä ei lausu ääneen, mutta vääränlainen katse saattaa olla jo rikos tammikuun alusta 2023 lähtien. Näin YLEn uutinen ainakin muotoilee asian — mutta sitä en tiedä, onko tämä YLEn toimittajan esittämä tulkinta oikea tapa ymmärtää tätä uutta lakia:

”Ahdistelua voi olla myös riisuutuvien tai alastomien henkilöiden epäasiallinen katseleminen yhteisessä pukeutumis- tai peseytymistilassa.”

https://yle.fi/a/3-12678720

Kehitys kehittyy. Samoin etenee wokervasemmiston skitsofreeninen käsitys ihmisen ruumiinosien seksuaalisesta merkityksestä. Tässä uutisessa toimittaja Marjatta Rautio kertoo, että ”seksuaalisesti merkityksellisiä ruumiinosia” ovat sukuelimet, takapuoli, kaula [niinkö ?], reidet ja [naisen] rinnat.

Kaula tässä hieman ihmetyttää, mistä on peräisin tieto, että kaula on seksuaalisesti merkityksellisempi ruumiinosa kuin vaikkapa vatsa tai sääret? Mutta jonkunlainen luettelo seksuaalisesti merkityksellisistä ruumiinosista YLE uutisilla on kuitenkin tarjottavana tässä.

Tilanne on sikäli skitsofreeninen, että YLE julkaisee säännöllisin väliajoin (muutaman kerran vuodessa) myös toisenlaista tietoa, jossa vakuutellaan tissi-flashmobeihin kannustavassa hengessä, että naisen rinnat eivät ole seksuaalisesti merkityksellinen ruumiinosa, vaan niiden ainoa käyttötarkoitus on vauvan ruokkiminen maidolla.

Totuus on joskus subjektiivista, mutta näköjään totuus voi olla myös hyvin taipuisaa. Totuuksia voidaan vaihtaa tilanteen mukaan. Joku asia voi olla totta silloin kun se edistää omia intressejäni, mutta täysin perätöntä epätotuutta toisessa tilanteessa, jossa sama tieto olisi haitallista minun intresseilleni.

+13
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu