Länsi ajaa Afghanistanin vararikkoon tahallaan, kohta miljoonat pakolaiset Eurooppaan

USA ja muut länsimaat jäädyttävät Afghanistanin valtion varat, jotta Taliban ei pääse käsiksi rahoihin. Lisäksi kaikenlaisia avustusprojekteja lakkautetaan, joiden varassa jonkinlainen orastava sivistys ja talouselämä on voinut kukoistaa maassa viime aikoina.

https://yle.fi/uutiset/3-12064338

Rahat pois Talibanilta. Sijaiskärsijänä on se väestö, joka jää heidän valtansa alle — jota länsimaat vielä hetki sitten halusivat auttaa elämässä eteenpäin, mutta eivät enää. Näinhän se menee muuallakin. Pohjois-Korean ja Kuuban väestö (viime aikoina myös esim. Venezuelan, Syyrian ja Iranin väestö) on ollut sijaiskärsijänä sille, että ulkomaat asettavat pakotteita niiden hallituksille. Talouspakotteiden tavoite on yleensä se että kansa alkaisi protestoida huonoa elintasoa, ja hallitus kaatuisi. Siinä vain voi kestää aika kauan, ennen kuin menetelmä tehoaa. Kuubassa ja Pohjois-Koreassa 60 vuotta ei ole vielä riittänyt.

Afghanistan ei ole Pohjois-Korea eikä Kuuba, sieltä pääsee helposti pois ilman että hallitus nappaa pakenijat rajalla ja vie vankeuteen. Länsimaiden tahallisesti aiheuttama Afghanistanin talouden romahdus seuraavien kuukausien aikana, kostoksi Talibanille, tulee kolahtamaan Euroopan nilkkaan miljoonien elintaso-pakolaisten tulvana. Afghanistanin tilanteen ylimmän kapellimestarin USA:n kannalta tilanne on helppo, koska sinne asti afghaaneja tuskin rantautuu kovin paljon. Afghaanit tulevat Eurooppaan, sinne missä jokainen siirtolainen on aina ”pakolainen”, siirtolaisuuden motiiveihin katsomatta. Esimerkiksi Ohisalon ja kumppaneiden hallitsemaan Suomeen.

+4
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu