Länsimailla ei ole suunnitelmaa urheilun(kaan) demokratisoimiseksi

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani on visioinut julkisuudessa olympialaisten lakkauttamista kokonaan jo ainakin puoli vuotta. Eettisistä syistä. Rappeutunut organisaatio on demokratian irvikuva. Siis demokratiaa ei ole, sehän on suljettu sisäpiiri. Kisapaikkojen valintaprosessissa rehottaa korruptio kuin FIFAssa konsanaan, ja eettisestä vastuullisuudesta ei ole tietoakaan. Onko ilmasto-hysterian aikakaudella enää perusteltua rakennuttaa kertakäyttöisiä  stadioneita jonnekin keskelle erämaata diktaattorien rahoilla? Tapahtumalla on hiili-jalanjälkeä kerrakseen, jos lasketaan paikalle lentävien turistien lentoliikenteen päästöt.

https://yle.fi/urheilu/3-11997788

https://yle.fi/urheilu/3-11614690

Otan sulan hattuuni siitä, että suosittelin Suomelle olympialaisten boikotoimista eettisistä syistä jo 14 kk aiemmin kuin nämä Itanin lausunnot on julkaistu:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/279632-suomenkin-pitaisi-boikotoida-olympialaisia/

Länsimailla ei ole suunnitelmaa maailman demokratisoimiseksi. Sama pätee urheiluun. Olympialaiset ovat ja pysyvät korruption tyyssijana, jos asialle ei tehdä mitään. Käytännössä ainoa mitä demokratiaa ja vastuullisuutta arvostavat länsimaat voisivat tehdä olisi irtautua olympialaisesta liikkeestä, ja perustaa oma uusi tilalle, jonka organisaatio on aidosti demokraattinen ja äänestykseen perustuva. Ei enää suljettuja sisäpiirejä, jotka säilyttävät valtansa kabineteissa ikuisesti.

Olisiko Kreikalla vielä jäljellä historialliset oikeudet olympialaisten brändiin muinaiselta ajalta, jolloin olisi mahdollista jopa viedä olympialaisten brändi sen nykyisiltä moderneilta haltijoilta? Kreikan eroaminen olympialaisesta liikkeestä veisi brändin oikeudet mukanaan? Ehkä se ei toimi näin.

FIFA on demokraattinen järjestö, samoin kuin YK suurinpiirtein, mutta ei näissä kummassakaan järjestössä demokratialla juhlita kovin paljon enempää kuin Kansainvälisessä Olympiakomiteassa. Äänioikeus kun on myös diktatuureilla, siitä ei demokratiaa synny lopputulokseksi, jos äänestetään demokraattisesti, mutta äänestäjät ovat diktaattoreita.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu