Länsimailla ei ole vieläkään suunnitelmaa maailman demokratisoimiseksi

EU-maiden ulkoministereillä riittää kiirettä. Täytyy keskustella taas Valko-Venäjän tilanteesta. Onhan siitä jo keskusteltu monesti viimeisen puolen vuoden aikana, mutta valmista ei ole tullut. Eikä tule nytkään.

Suomen kielessä on sanonta, joka tarkoittaa henkilöä joka puuhailee paljon kaikenlaista, mutta ei saa mitään valmista aikaan. Hosu-petteri. Ovatko EU-maiden ulkoministerit hosu-pettereitä?

Arto Luukkainen pohtii blogissaan, ajoiko Euroopan Unioni Valko-Venäjän nyt lopullisesti Venäjän syliin, pakoon hiillostavaksi käyneitä vaatimuksia diktatuurin välittömästä lakkauttamisesta? Tekikö hosu-petterien lauma oman maalin, kun tärkeintä oli vain potkaista palloa johonkin suuntaan? Meni vahingossa väärään suuntaan, kun ei ollut kunnollista suunnitelmaa, miten sen saa menemään haluttuun suuntaan.

Länsimailla ei ollut suunnitelmaa maailman demokratisoimiseksi viime vuonna, kun viimeksi kirjoitin blogin aiheesta, eikä suunnitelmaa ole vieläkään. Ja miksi olisi, koska minun tietääkseni kukaan ei ole edes laatimassa mitään suunnitelmaa. Potkitaan vain palloa johonkin suuntaan, vailla suunnitelmaa ja päämäärää. Asetetaan nyt vaikka vähän jotain pakotteita. Ei se mitään hyödytä yksittäisenä toimena, ilman laajaa ja päämäärätietoista suunnitelmaa, miten ja miksi se johtaisi demokratian lisääntymiseen maailmassa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/lansimailla-ei-ole-suunnitelmaa-maailman-demokratisoimiseksi/

Minulla on ehdotus hosu-pettereille. Vähentäkää sitä hosumista ja huitomista joka suuntaan, varsinkin YK:ssa, joka on melkeinpä suunniteltu tekemään mahdollisimman paljon kaikenlaista, kunhan se saa mahdollisimman vähän aikaan demokratian saralla. Äänioikeutettuja diktatuureja löytyy sieltä tarpeeksi kaatamaan kaikki aloitteet, jotka edistäisivät demokratiaa maailmassa tuumankaan vertaa.

Perustakaa uusi kansainvälinen järjestö, Demokraattisten Valtioiden Yhteisö. Pohtikaa siellä, löytyykö maailmasta valtioita, joissa olosuhteet ovat otolliset muutokselle parempaan suuntaan. Kohdistakaa ylimääräinen energianne ja rahanne sinne. Olen laiska, ja menisin mielelläni yli siitä missä aita on matalin. Siksi en aloittaisi projektia ensimmäisenä diktatuurista, joka on valtio- ja puolustusliitossa Venäjän kanssa. Jos otettaisiin ensi alkuun joku vähän kevyemmän sarjan harjoitus-vastustaja.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu