Lappeenrannan kirkko sensuroi persun blogin

Kirkkovaaleissa ehdokkaana ollut Perussuomalaisten Teemu Liukkonen julkaisi Lappeenrannan seurakunnan nettisivuilla blogin, jossa hän sanoi mm. näin:

1. ”Kirkko menettää koko ajan niitä jotka kaipaisivat kirkolta konservatiivisempaa linjaa.”

2. ”Kirkon ei pidä olla mm. sateenkaari järjestöjen tukijana.”

3. ”Kirkon ei myöskään pidä edistää tai tukea islamin uskoa tai sen leviämistä Suomessa tai muuallakaan.”

4. ”Kirkon pitää olla kansallismielinen ja olla ensisijaisesti kirkko Suomalaisille.”

Blogi oli läpäissyt ennen julkaisemista kahden kirkkoherran ja kirkon viestintäpäällikön ennakkotarkastuksen (siis ennakkosensuurin). Blogi herätti kuitenkin paljon paheksuntaa sosiaalisessa mediassa, joten kirkko poisti (eli sensuroi) sen vuorokautta myöhemmin.

Eikö yhteiskunnassa voi luottaa enää mihinkään? Ei edes vaaliehdokkaiden edustamien mielipiteiden ennakkosensuuriin?

https://yle.fi/a/3-12674825

Siteeratuista neljästä blogin pääkohdasta kolme ensimmäistä lukee melkeinpä jo Raamatussakin, joten kirkon sisäisessä keskustelussa olisi voinut olettaa, että vaaliehdokkaalla on oikeus edustaa Raamatun linjaa. Toipa se menestystä vaaleissa tai ei.

Paavali jos kuka kehottaa kirjeissään seurakuntia noudattamaan ”konservatiivisempaa linjaa”. Hänen käsityksensä sateenkaarevasta elämäntavasta on myös yleisesti tunnettua legendaa. Teologisesti Paavali edellytti seurakunnilta puhdasoppisuutta, jossa paljon vähempikin olisi ollut ongelma kuin kristukseton islamilainen teologia.

Kansallismielisyyttä koskeva neljäs kohta on toki Raamatun vastainen ajattelutapa, jos Vanhaa Testamenttia ei lasketa, joka on kansallismielinen juutalaisesta näkökulmasta. Uudesta Testamentista ei kansallismielisyyttä löydy riviäkään. Mutta jos tämä poikkeaminen Raamatun linjasta oli kriteeri blogin sensuroinnille, luulenpa, että aika monen muunkin vaaliehdokkaan blogi olisi osoittautunut Raamatussa esitetyn opin vastaiseksi, jos tarkkaan katsotaan.

Se on jo ihan peruskauraa, että kirkko haluaa olla kaikkien kirkko, myös sateenkaari-väen. Mutta tämä on uutta, jos kirkko haluaa olla myös islamilaisten kirkko. Siinä venyy jo uskonnon määritelmäkin uusiin muotoihin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu