Lasten asioiden valtuutettu: SDP-Razmyarin puolustama Drag Kids ”vähemmistötaide” ei ole lapsen edun mukaista

Helsingin apulaispormestari, SDP:n Nasima Razmyar sai ek-vaaleissa 14108 ääntä, joilla pääsee kirkkaasti kansanedustajaksi. Mutta voi lapseni, jos tietäisit kuinka vähällä järjellä tätä maata johdetaan. Nasima pahoitti mielensä siitä, että kohuttu Drag Kids -elokuvan näytös peruttiin, selittäen asiaa Twitterissä tällä tavoin:

”Drag on taiteen muoto, jolla ei ole mitään tekemistä pedofilian kanssa. Dokumentti ei myöskään ole lasten painostamista mihinkään. Olen pahoillani, että vähemmistötaide saa näin voimakasta vastustusta.

https://twitter.com/NasimaRazmyar/status/1646790132152819712

Lapsiasia-valtuutettu Elina Pekkarinen on toista mieltä tästä aiheesta. Hän toteaa Twitterissä seuraavasti:

”Katsoin #DragKids dokumentin ja pidän lasten osallistumista dokumentissa kuvattuihin dragesityksiin edelleen valitettavana. Lapsen esiintyminen juopuneelle aikuiselle yleisölle ja ulkonäöllä kilpaileminen eivät ole lapsen edun mukaista harrastamista.

Tällä en tuomitse yleisesti dragia tai mitään ryhmää, kuten on annettu ymmärtää. En myöskään asetu minkään ideologian tai liikkeen kannalle tai sellaisia vastaan. Minun tehtäväni on tarkastella lapsen asemaa ja oikeuksia tässä kokonaisuudessa.

Olen kysynyt @helsinki, olisiko alle 12-v. lapsia esittävän dokumentin esittäminen seksuaalisuutta karnevalisoivassa tilaisuudessa ollut harkittua. Mielestäni sen esittäminen vaatii rinnalleen kriittisen keskustelun lapsen asemasta ja oikeuksista.

Pyydän jokaista myös pohtimaan, mikä on näin pienten lasten mahdollisuus antaa suostumustaan #DragKids esityksiin tai tähän dokumenttiin, jota näytetään ympäri maailmaa ja joka altistaa heidät voimakkaille reaktioille vuosienkin päästä.

Miksi #DragKids herättää pedofilia-pelkoja? Dokumentissa drag-tähti Trixie Mattel letkauttaa tähän oman vastauksensa koko perheen tapahtumassa pidetyssä konsertissaan: ´Family events are fun for two kinds of people: families and kid-fu*kers.´

Lapsen ja lasta esittävän kuvamateriaalin seksualisointi on aikuisen mielessä. Siksi ei pidä olla naiivi. Kun on kyse lapsista, rajaa hyväksytyn ja kielletyn välillä ei saa hämärtää.

https://twitter.com/PekkarinenElina/status/1647854158718943234

Elina Pekkarinen siteeraa tässä dokumentissa kuultua kommenttia kuuluisalta drag-artistilta Trixie Mattel (oikealta nimeltään Brian Michael Firkus): ”Perhetapahtumat ovat hauskoja kahdenlaisille ihmisille: perheille ja lapsenn****joille.” Kaikenlaista omin silmin nähnyt drag-alan supertähti varmaankin tietää, mistä hän puhuu.

Nasima Razmyar sen sijaan ei näytä tietävän eikä ymmärtävän, mistä hän puhuu. Hänen edustamansa kanta tulee varmasti jatkossakin olemaan wokervasemmiston syvän päädyn kanta tähän aiheeseen: se oli ”vähemmistötaidetta”, ja tämä oli äärioikeistolaista vähemmistöjen syrjintää.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu