Lasten suosima TikTok piilottaa rumien, köyhien ja vammaisten tekemiä videoita

Kiinalainen videopalvelu TikTok on yksi maailman suosituimmista sosiaalisen median palveluista, erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. TikTokin maailmanvalloituksen huippuhetki oli vuonna 2018 saavutettu asema USA:n eniten ladattuna mobiili-sovelluksena.

Kukaan ei tiedä tarkalleen, millä perusteella Google-haku järjestää hakusanoihin sopivat sivut järjestykseen. Se tieto olisi kullan arvoista, ja moni yrittää tarjota sitä tietoa, koska sen avulla olisi mahdollista välttyä maksamasta Googlelle siitä hyvästä, että saa yrityksensä sivuston mainituksi hakutulosten kärjessä mainokset-osiossa. Jos olisi mahdollista saada oma sivunsa varsinaisten hakutulosten kärkeen, optimoimalla sivustonsa sisältö sellaiseksi, että Googlen hakukoneen salainen algoritmi arvostaa sen korkealle.

Myöskään Facebook ei täysin avoimesti kerro, millä perusteella valikoituu se sisältö jonka näemme uutisvirrassame, parhaiden kavereiden julkaiseman sisällön lisäksi.

TikTokin salaisuuden verhon taakse on päästy kurkistamaan, kun joku on vuotanut julkisuuteen tietoa periaatteista, joilla TikTok lajittelee tavallisten käyttäjien julkaiseman sisällön. TikTokin menettely ei ole poliittisesti korrektia kuultavaa. Yhtiö pudottaa käyttäjien näkyviltä taka-alalle piiloon videoita, jonka julkaisija on köyhän näköinen, liian ruma, tai vammainen. Sen lisäksi yhtiö on toki jäänyt kiinni myös Kiinan hallitusta kohtaan kriittisten videoiden sensuroimisesta. Eikä vain Kiinassa, vaan toisella puolella maailmaa.

https://theintercept.com/2020/03/16/tiktok-app-moderators-users-discrimination/

Suurilla yhtiöillä on salaisuuksia, koska bisneksen tekemisessä on asioita jotka eivät kestä päivänvaloa.

Olisin valmis koska tahansa allekirjoittamaan lain, joka määrää sosiaalisen median palvelut ja hakukoneet julkaisemaan algoritmin jolla sisältö lajitellaan järjestykseen. Ja sen nähtyämme, todennäköisesti asetettaisiin pian laillisia ehtoja, millä perusteella sosiaalisen median ja hakukoneiden algoritmit saavat syrjiä sisältöä. Jos millään perusteella.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu