Lautakunta: intersektionaalinen feminismi vuodesta 1963 onkin nyt laitonta syrjintää

Elämme intersektionaalisen feminismin aikoja. Tämän ideologian keskeisiin työkaluihin kuuluu ns. positiivinen syrjintä jonkun henkilökohtaisen ominaisuuden perusteella. Esimerkiksi sukupuoleen tai muuhun ominaisuuteen perustuvat kiintiöt.

Tällaista ihmisten lajittelua on harrastettukin jo vuodesta 1963 liikunnan opettajien koulutuksessa. Lähes 60 vuoden ajan on Suomessa tasan puolet liikunnan opettajaksi koulutettavista olleet miehiä, ja puolet naisia.

Nyt tällaiselle toiminnalle tulee loppu, sanoo Yhdenvertaisuus- ja Tasa-arvolautakunta, vastauksena tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaran tekemään kanteluun. Yleensähän nämä asiat menevät niin, että jos joku valittaa jostain, niin siinä havaitaan heti ylitsepääsemätön ongelma, ja toiminta määrätään lopetettavaksi kerralla ja lopullisesti. Vaikka sitä olisi tehty jo puoli vuosisataa ilman ongelmia, eikä mikään aihetta koskeva laki olisi muuttunut ihan viime aikoina.

https://yle.fi/uutiset/3-12277720

Monimutkaiseksi menee, kun intersektionaalinen yhteiskunta ei juuri muuta teekään kuin lajittelee ihmisiä sukupuolen, seksuaalisuuden, kielen ja etnisen taustan perusteella. Ja sitten yhtäkkiä joku keksii että lajittelu onkin kiellettyä jossain tietyssä yksittäisessä tapauksessa. Sillä välin kun samaa harrastetaan sadassa muussa asiayhteydessä aivan täyttä häkää.

Peruskoulun liikuntatunneilla oli tiettyä yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun opettaja oli mies, joka pystyi sukupuolensa suomin oikeuksin olemaan rennosti läsnä pukuhuoneessa asti. Miespuolinen liikunnan opettaja ei voisi valvoa tyttöryhmän toimintaa pukuhuoneessa ja suihkutiloissa. Eikä naispuolinen opettaja voi valvoa yläasteen poikaryhmää suihkutiloissa. Oppilaat jäisivät valvomatta siksi aikaa, intiimeissä olosuhteissa, joissa kaikenlainen luokkatovereiden ulkomuodon arvostelu ja kiusaaminen on syytä karsia erityisen herkällä seulalla pois, opettajan arvovallan turvin. Näen tässä epäkohdan, jonka perusteella totean että liikunnan opettajan toimi on perustellusti sukupuolitettu ammatti. Tasa-arvovaltuutettu pysyköön lestissään, ja tehköön jotain muuta johon hänen osaamisensa riittää.

+12
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu