Leijona-fani Iida Vainio kyykytti feministit: minihameessa jonon ohi urheilujuontajaksi

Vaihteeksi jotain muuta kuin Ukrainan sotaa.

Pari viikkoa sitten moni setämies hieraisi silmiään, että olemmeko joutuneet aikakoneella takaisin 1970-luvulle, kun jääkiekon maajoukkuetta lentokentällä vastassa ollut erittäin lyhyeen minihameeseen pukeutunut povipommi sai siltä seisomalta unelmiensa työpaikan urheiluohjelman juontajana. Aleksi Valavuorella oli niinsanotusti silmää tälle kaunottarelle.

https://yle.fi/uutiset/3-12330344

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/40ee40cb-795c-4fee-95f3-d18c660f6e60

Setämiesten patriarkaatti voitti, ja feministit kyykytetty? Ei välttämättä. Feminismi on tämän aiheen kohdalla jokseenkin skitsofreenisessä mielentilassa. Patriarkaatti sai mitä halusi, se kirvelee feministin ideologista itsetuntoa, mutta toisaalta naiselle ei sanottu miten pitää pukeutua. (Nainen ymmärsi ihan itse, kuinka eroottisesti hänen täytyy pukeutua saadakseen työpaikan mieskatsojille suunnatun urheiluviihteen juontajana.)

Olisiko tässä melkein win-win tilanne: patriarkaatti voitti, mutta myös moni feministi selittelee tilanteen itselleen parhain päin, että myös naisen oikeudet haistattaa pitkät kaikille pukeutumiskoodeille voittivat. Tavallaan. Ei kylläkään muiden naisten oikeus tulla tasavertaisesti kohdelluksi työnhakijana, jos et esineellistä itseäsi miespuolisen työnantajan ja hänen miespuolisen yleisönsä toivomalla tavalla.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu