Liittyykö mitenkään sodan valmisteluun, että Venäjä vaatii ulkomaalaisilta terveystiedot ja sormenjäljet?
Venäjän Duuma sääti kesäkuun lopussa 2021 lain, joka astui voimaan 29.12.2021, joka velvoittaa kaikki Venäjällä asuvat ulkomaalaiset käymään terveystarkastuksessa, huumetestissä, ja luovuttamaan sormenjälkensä sekä biometrisen valokuvan itsestään.
https://www.dw.com/en/foreigners-in-russia-outraged-by-new-medical-checks/a-60182104
https://yle.fi/uutiset/3-12250001
Viekkaat ketut ehtivät säätää tuollaisen sodan valmisteluun soveltuvan lain kenenkään huomaamatta, pari viikkoa ennen kuin Putin alkoi puhua julkisuudessa ukrainalaisista osana samaa kansaa kuin venäläiset, josta johtuen aloin ennustella heinäkuun blogissani, että Ukrainan suunnalla alkanee sota 12 kk kuluessa.
Venäjällä riittää kyllä kupan ja HIV:n kantajia, sekä huumeiden käyttäjiä. Kotimaan kansalaisia ei kuitenkaan aiota testata. Testataan vain ulkomaalaiset, joiden keskuudessa mainitut ongelmat lienevät harvinaisempia kuin oman väestön keskuudessa. Tämä terveystarkastus taitaa olla ihan täyttä bluffia, ja ainoa mikä oikeasti tässä kiinnostaa Venäjän viranomaisia, ovat ne sormenjäljet ja biometrinen valokuva.
Täytyyhän ulkomaiden kansalaiset ja erityisesti potentiaaliset vakoojat saada tiukasti viranomaisten kontrolliin, jos niin huonosti kävisi, että syttyy sota Ukrainan suunnalla.
En tiedä että Suomen rajalla olisi otettu myöskään HIV-testiä. Lisäksi Schengen-alueen jäsenenä mitään rajaa ei lopulta edes ole, rajana on Välimeren rannikko, jonne saapuu passittomia venelasteittain harva se päivä.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se hyvä, että löydetään 6-vuotiaat kuppapotilaat, ennen kuin he ehtivät levittämään tautia venäläisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Luulen, että tuostakaan ei toteudu juuri mitään, tai ei yhtään mitään.
Ammoin hankin sinne viisumia ja pakolliseksi oli ilmoitettu AIDS-testi.
Kissan viikset mitään testiä ei tarvinnut tehdä.
Paikallinen pikkupulju hankki viisumin, jossa minun kutsujana oli Tyynen valtameren laivasto, Vladivostok. Maahan menin, mutta en kutsujan pakeille.
Ilmoita asiaton viesti
Riippuu siitä, mikä on tämän kampanjan todellinen tarkoitus. Korruptiolla pääsee pitkälle siviilissä, mutta mahtaako turvallisuuspalvelua kiinnostavissa asioissa päästä yhtä pitkälle. Jos turvallisuuspalvelua kiinnostavat ne ulkomaalaisten sormenjäljet ja kasvokuvat.
Ilmoita asiaton viesti
En nyt haluaisi mennä Venäjälle edes kutsuttuna vieraana. Ihmettelen miksi joku menisi sinne? Paitsi tietysti ne joiden on ylitettävä raja työn tai velvollisuuksien vuoksi. Pitää muuttua todella paljon Venäjän valtion retoriikassa ja kaikessa muussakin käytöksessä rajan ylityksestä alkaen, että sinne täältä halutaan suuressa mittakaavassa edes turistiksi. Pidetään rajasta hyvää huolta ja pysytään sen länsipuolella niin hyvin menee.
Ilmoita asiaton viesti
Olen käynyt kerran Pietarissa viisumivapaalla risteilyllä. Nyt jos viisumivapaus alkaisi koskea junamatkailua, turismista tulisi todella helppoa ja nopeaa. En näe syytä miksi en kävisi välillä Venäjällä, kun Ruotsi ja Viro on nähty jo jokseenkin moneen kertaan.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä maana ja maanosana olisi todella kiinostava ja onkin tulevina aikoina se paikka jonne moni länsimaalainen haluaa mennä ja tutustua. Siperia ja kauko itä sekä esim. Kamzatka ovat neitseellisiä alueita koko maapallon mittakaavassa, vähän samoin, kuin nyt Lappi Kiinalaisille. Turismi noille alueille olisi taattua, mutta Venäjän valtiona on muututtava ennen, kuin se on mahdollista. Paljon pitää muuttua ja ensin tämä Itä-Länsi ottelu pitäisi saada jotenkin loppumaan, vaikka sillä, että julistetaan tasapeli??
Ilmoita asiaton viesti
Venäjällä on korruptiota kyllä, mutta turistiin se ei vaikuta juuri mitenkään. Turistin kannalta ongelma olisi ryöstön tai taskuvarkauden riski, jota esiintyy paljon länsimaidenkin turistirysissä.
Ilmoita asiaton viesti
Minäkään en lähtisi Venäjälle lähiaikoina. Suomi ilmoittaa Nato-jäsenyydestä päivänä minä hyvänsä. Siitä eteenpäin kaikki suomalaiset ovat vihollismaan agentteja. Ei kiva ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Nato-jäsenyydestä voi ilmoittaa ennen jäsenyyden hyväksymistä, Jäsenyyshakemuksen jättämisestä kyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Voi olla. Samaan aikaan lakkautetaan ihmisoikeusjärjestö Memorial, koska …
Hyvää tai vähintään keskinkertaista uuta vuotta nyt sentään.
Ilmoita asiaton viesti
Memorialin lakkautus ei liittyne mihinkään mahdolliseen sotaan näinä aikoina, vaan se on pidemmän aikavälin projekti siivota yhteiskunnasta pois virallista kunniakasta historiankirjoitusta kyseenalaistavia tahoja.
Ilmoita asiaton viesti
Memorial lakkautettiin, koska järjestö ei suostunut ilmoittamaan ulkomaisesta rahoituksestaan. Memorial oli myös härski antikommunistinen järjestö, pahempi ideologialtaan kuin carthysmi USA:ssa.
Ilmoita asiaton viesti
Memorial toi esiin mm. Stalinin ajan totalitaarisen diktatuurin rikoksia.
Mikä totalitarismin vastustamisessa muuten mielestäsi oli väärin McCarthyn aikaan, sen enempää kuin myöhemminkään?
Ilmoita asiaton viesti
IltaSanomien Arja Paananenkin joutuu viisumia uudistaessaan ja Pietariin jäädessään terveystarkastukseen. Valitettavasti tarkastus koskee vain alapäätä. Yläpää jää tutkimatta.
Ilmoita asiaton viesti
Olipa mauton kommentti. Paananen on paras toimittaja Suomessa mitä Venäjän asioihin tulee.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentti on tosiaan mauton, muttei esittäjänsä näillä foorumeilla nähtyihin muihin edesottamuksiin nähden mitenkään yllättävä.
Ilmoita asiaton viesti