Lukashenka ja Putin sopivat, että Venäjä saa ”tarvittaessa” vallata Valko-Venäjän

Valko-Venäjän kiistelty presidentti Aljaksandr Lukashenka on tänään sopinut puhelimitse Putinin kanssa, että Venäjä saa tarvittaessa tuoda armeijansa Valko-Venäjälle, eli käytännössä vallata Valko-Venäjän, jos ”ulkoinen sotilaallinen uhka” edellyttää sitä. Venäjän uutistoimisto RT uutisoi aiheesta tänään melko laajasti. Englannin kielinen artikkeli on niukka, mutta venäjän kielinen artikkeli google-kääntäjän läpi suodatettuna antaa enemmän tietoa yksityiskohdista.

https://www.rt.com/news/498101-lukashenko-color-revolution-putin/

https://russian.rt.com/ussr/article/774187-lukashenko-putin-bezopasnost-belorussiya

Valko-Venäjällä on noussut kansan keskuudessa harvinaisen laaja protesti-mieliala vilpillisiksi epäiltyä presidentinvaalin tulosta kohtaan. Valko-Venäjän ja Venäjän viralliset valtion uutistoimistot ovat alkaneet jo selittää tilannetta, ja ennustaa mahdollisia tulevia toimenpiteitä. Venäjän valtion uutistoimisto RT nosti parrasvaloihin Australiasta bongatun äärivasemmistolaisen bloggarin, joka selittää tilannetta melko samaan tyyliin kuin täällä Puheenvuorossakin on Suomen Kommunistisen Puolueen jäseniä blogannut aiheesta puolustelevasti: protestit ovat amerikkalaisten imperialistien salaisen palvelun yllyttämiä, laillisen vaalituloksen mitätöimiseksi.

https://www.rt.com/op-ed/498029-caitlin-johnstone-imperialists-belarus-protests/

Presidentti Lukashenka vakuuttaa lehdistölle, että Valko-Venäjän armeija ja poliisi saavat kyllä protestit hallintaan omin voimin. Venäjän armeijan saapuminen paikalle olisi tarpeellista vain ulkoisen sotilaallisen uhan takia, ei kotimaisten mielenosoittajien takia. Lukashenka nimeää ”ulkoiseksi sotilaalliseksi uhaksi” juuri parhaillaan tapahtumassa olevan ”sotilaallisen voiman keskittymisen Valko-Venäjän länsirajan lähellä”. Mitä siellä länsirajalla sitten tapahtuu, eli Puolassa toisin sanoen? Oranssitukka Donald Trump on juuri solminut sopimuksen Puolan kanssa amerikkalaisten sotilaiden määrän lisäämisestä Puolassa pysyvästi. Niitä Saksasta pois siirrettäviä sotilaita.

https://breakingdefense.com/2020/07/us-and-poland-wrap-up-deal-for-permanent-us-troops-more-drones-special-ops/

Monenlaisten möläytysten ja väärinkäsitysten isä ja äiti Donald Trump saattaa tässä tarjota vahingossa Valko-Venäjän horjuvalle presidentille suorastaan kultaisella tarjottimella tarinan länsimaisten imperialistien armeijan joukkojen keskittämisestä Valko-Venäjän länsirajalle. Uhkaavasti muuttuvan sotilaallisen tasapainon korjaamiseksi saattaa olla ”välttämätöntä” kutsua Venäjän armeija miehittämään Valko-Venäjä, jotta maata uhkaavat vihamieliset imperialistiset sotavoimat saadaan pidettyä kurissa.

Tarina on valmis, sitä voisi käyttää vaikka heti. Mutta vielä ei ole tarvetta käyttää sitä. Tarvetta ilmenisi vasta siinä tapauksessa, jos vaalituloksen mitätöintiä vaativa kansanliike alkaa saada merkittävästi tukea poliisin ja armeijan edustajien taholla. Jos poliisi tai armeija heittäytyy tottelemattomaksi ylipäällikköään presidentti Lukashenkaa vastaan. Siinä tapauksessa tarvittaisiin Venäjän armeija avuksi Valko-Venäjän omassa armeijassa nousevan kapinan kukistamiseksi.

Sellaista tarinaa ei voi kuitenkaan myydä kansalle, että kutsutaan vieraan valtion armeija kontrolloimaan maan omaa armeijaa ja kansaa. Sehän olisi suorastaan diktaattorin toimintaa. Siksi Donald Trumpin projekti sotilaiden siirtämiseksi Saksasta Puolaan juuri tänä syksynä on todella epäonnisesti ajoitettu kommellus. Kuin olisi Donald Duck asialla. Siitä muodostuu Valko-Venäjän ja Venäjän presidenteille tarina akuutista ulkoisesta sotilaallisesta uhasta, jonka neutralisoimiseksi saatetaan tarvita Venäjän armeijan kiireellistä mobilisointia Valko-Venäjälle.

Mutta toisaalta, tarinat eivät maailmasta lopu. Jos joku tarina hukataan, aina voi keksiä jonkun toisen tarinan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu