Luonto kiittää: Korona häiritsee yritysten kulutusjuhlia heittää IT-laitteet pois 3 vuoden välein

Korona-virus on inhimillinen katastrofi, mutta luonto kiittää monin tavoin. Savusumu on haihtunut Kiinan teollisuuskaupunkien taivaalta, ja paheksuttu lentomatkailu on tauolla. Koronan aiheuttamat tuotantokatkokset häiritsevät myös kuntien ja yritysten kulutusjuhlia, jossa käytäntönä on heittää täysin toimintakuntoiset IT-laitteet pois kolmen vuoden välein, ja ostaa uudet tilalle.

En tiedä kuka laitevalmistajien etujen lobbari on keksinyt kolmen vuoden laitekierron sloganin IT-alalle. Steve Jobs ja Bill Gates olisivat ylpeitä kyseisestä nerosta. Todellisuudessa IT-laitteet kestäisivät työkäytössä keskimäärin noin kaksi kertaa pidempään.

Onhan se vaikeaa mennä tarjoamaan mainos-osastolla aloittavalle uudelle hipsterille yli kolme vuotta vanhaa Macbookia, jolle kaikki kaverit nauraisivat Punavuoren vegaani-kahviloissa. Myös käyttöjärjestelmien valmistajat tekevät ohjelmistaan ja päivityksistään systemaattisesti koko ajan raskaampia, jotta laitekiertoon ja kauppiaiden kassavirtaan tulisi kasvupainetta suoraan käyttäjien taholta.

Tämä kuitenkin on tilanne, että jotkut Vihreitä vaaleissa äänestävät trendikkäät city-hipsterit joutuvat tänä vuonna pettymään, kun suunniteltu kolmen vuoden sykli toimivien laitteiden heittämisessä roskiin tulee viivästymään, mahdollisesti useita kuukausia.

https://yle.fi/uutiset/3-11251307

 

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu