Maahanmuuton kustannukset taisivat käydä odotettua kalliimmaksi 2020-2021

Vuosina 2020-2021 maahanmuutto taisi käydä hieman odotettua kalliimmaksi Suomen valtiolle ja kansalle. Rajat pysyivät sepposen selällään koko epidemian ajan, ja Viron ja Venäjän epidemia-alueilta saapui yli 10,000 ihmistä viikossa rajan yli Suomeen. Osa heistä tuomaan korona-virusta mukanaan.

Vakituisesti Suomessa asuvan maahanmuuttaja-väestön elämäntavat ja yhteisökeskeisyys ovat tarjonneet oivallisen kasvualustan korona-epidemialle. Siihen päälle vaihto-opiskelijoiden huolettomat bileet, ja niissä levinneet korona-tartunnat.

Ulkomaalaiset työläiset tekevät työnsä halvalla. Ei maksa paljon. Paitsi tällaisen epidemian aikana huolettomasta rajan yli pendelöinnistä saattaa muodostua yllättävän suuria oheiskustannuksia, koko yhteiskunnalle, taudin leviämisen muodossa.

Miten Suomi mahtaa sijoittua korona-epidemian aikaisessa EU:n jäsenmaiden rankingissa, jos kriteerinä on valtion rajojen sulkeminen — myös niiltä pyhiltä lehmiltä joiden esteeksi ei saa asettua, eli ulkomaisilta työntekijöiltä? Emme taida sijoittua ihan kärkisijoille tämän rajoituskeinon käyttäjinä? Venäjän rajakin meni aikoinaan kiinni joksikin aikaa Venäjän vaatimuksesta, ei Suomen.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu