Madridin ilmastokokous: vanha valta vs. ilmastohysteerikot 6 – 0

 

Time-lehti nimesi ruotsalaisen teinin vuoden henkilöksi. Vuoden linssilude hän onkin, en ole pystynyt selittämään itselleni miksi Suomen YLE uutisoi ruotsalaisen teinin jokaisen purjeveneeseen astumisen ja sieltä pois nousemisen. Vuoden vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi ruotsalaisesta teinistä ei kuitenkaan ollut tällä kertaa. Madridin ilmastokokouksessa vanha valta jyräsi ilmastohysteerikkojen kansanliikkeet miten tahtoi.

https://yle.fi/uutiset/3-11118588

https://yle.fi/uutiset/3-11118505

Nyt monella taholla ihmetellään, miten tässä näin kävi. Ja luodaan uskoa siihen että ensi vuonna Glasgowissa kaikki on toisin. Kaikki on paremmin.

Tuskinpa.

Miksi olisi?

Kommunistit ja salaliitto-teoreetikot ovat vuosikymmeniä (jos ei vuosisatoja) valittaneet, että poliitikot palvelevat rahamiehiä, ja kävelevät kansan tahdon yli. Madridissa nähtiin siitä harvinaisen julkinen ja selkeä esimerkki, miten vanha valta toimii, ja kenen tahtoa se palvelee.

Madridin kokouksessa ilmastopolitiikan kehittämisen jarrumiehinä toimivat erityisesti suuret pelurit ja hiilidioksin pössyttelijät Kiina, Australia, Saudi-Arabia, Yhdysvallat ja Brasilia. Kuinkas tässä niin kävi? Kenen tahtoa näiden valtioiden edustajat palvelivat tuossa kokouksessa? Eivät oman kansansa demokraattista tahtoa ainakaan, sillä kaikissa näissä valtioissa (ehkä Saudi-Arabian diktatuuria lukuunottamatta) enemmistö kansasta on gallup-kyselyiden mukaan suuresti huolissaan ilmastonmuutoksesta.

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2019/04/18/a-look-at-how-people-around-the-world-view-climate-change/

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Climate_change_in_China#Public_opinion

Niin se vanha valta toimii. Se ei kuuntele kansan tahtoa, ja se on ongelma. Perinteisesti talouspolitiikassa ja sotilaallisessa politiikassa, nyt sitten myös ilmastopolitiikassa.

Suomen vihervasemmistolainen hallitus on varmasti pahoillaan siitä, että suurten maiden poliitikot tekivät maailmalle oharit tällä tavoin, vaikka kaikki tietävät että näiden maiden väestö kannattaa ilmastopolitiikan kehittämistä. Mokomatkin epädemokraattiset harvainvaltiaat!

En malta olla piikittelemättä Suomen hallitusta siitä, että hallitus on tekemässä Suomen kansalle periaatteessa ihan saman kuin näiden suurten maiden poliitikot tekevät koko maailmalle. Hallitusohjelmassa luvataan lisätä ruotsin kielen pakollisuutta, vaikka se on vastoin kansan enemmistön tahtoa.

Niin helppoa oli myös mainittujen suurten maiden edustajille matkustaa Madridiin ja sopia kokouksessa asioita vastoin oman kansansa enemmistön tahtoa. Suomenkin hallituspuolueet sopivat monia asioita vastoin kansan enemmistön tahtoa säätytalolla tuossa kevään korvilla.

Madridin kokouksen hedelmällisin anti oli osoittaa maailmalle, kuinka valta toimii. Meillä Suomessakin. Kansa äänestää kuten tahtoo, ja sitten poliitikot hallitsevat kuten tahtovat.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu