Maksulliset naiset korona-kriisin globaaleina väliinputoajina

Ranskassa seksityöntekijät, eli alatyylisemmin sanottuna hu*rat, esittivät viikko sitten vetoomuksen presidentti Macronille, että hekin pääsisivät osalliseksi hallituksen julkaisemista tukipaketeista yrittäjille joilta korona-kriisi on vienyt toimeentulon. Uutisissa ei ole havaittaissa, että Macron olisi heltynyt näihin avunpyyntöihin. Ranskassa on nykyään samanlainen laki kuin Ruotsissa, joka kriminalisoi seksin ostamisen. Se tekee p*rttojen taloudellisesta avustamisesta poliittisesti epäkorrektin aiheen, koska kyse on toiminnasta jossa joku osapuoli syyllistyy aina rikokseen.

https://www.thelocal.fr/20200406/sex-workers-in-france-seek-emergency-fund-for-lost-income

Maksulliset naiset ja miehet ovat päässeet osalliseksi korona-kriisin tukipaketeista yllättävissäkin maissa. Ihan heti ensimmäisenä ei tulisi mieleen, että fundamentalistisen islamin ajoittain voimakkaasta kuohunnasta tunnettu Bangladesh tukee seksityöntekijöitä korona-kriisin aikana valtion kassasta.

https://en.qantara.de/content/bangladesh-vows-help-to-sex-workers-hit-by-coronavirus-for-as-long-as-needed

Euroopassa seksityöntekijöiden asioiden piti olla parhain päin Saksassa, jossa prostituutio on ollut jo kauan laillista oikein viimeisen päälle. Korona-kriisin myrskyssä valtion turvaverkko on kuitenkin ottanut kopin vain noin 20%:sta Saksan seksityöntekijöistä. Loput 80% ovat ulkomaisia tämän alan pätkätyöläisiä, joita työsuhde-edut ja valtion sosiaaliturva eivät koske. He ovat korona-kriisin aikana saaneet todistaa vierestä, että heitä (eli ilotalojen tulovirran tärkeintä tuottajaa ja yleisömagneettia) lukuunottamatta kaikenlaiset muut ilotalojen avustavat työntekijät, kuten siivoojat ja kassaneidit ja turvamiehet, kyllä saavat Saksan valtiolta täydet tuet korona-kriisin aikana.

https://www.latimes.com/world-nation/story/2020-03-26/coronavirus-sex-workers-germany-prostitution-legal

Suurin osa maailman prostituoiduista on joutunut korona-kriisin aikana yksinkertaisesti vain kadulle. Asumaan ja nukkumaan, ei työskentelemään.

https://www.democracynow.org/2020/4/10/headlines/mexico_city_sex_workers_left_homeless_without_benefits_as_coronavirus_spreads

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu