Mediapooli vauhdissa? Alma ja HS vaalikoneissa ei ole kysymystä, kannatatko NATO-jäsenyyttä

Mediapooli on Huoltovarmuuskeskuksen alaisuudessa toimiva Suomen suurimpien medioiden keskustelukerho. Journalistit ovat kysyneet Mediapoolin johtajalta vuosien varrella monestakin asiasta, päätättekö te siellä median linjasta tässä tai tässä asiassa? Vastaus on tuollaisiin kysymyksiin aina ollut: ”Ei, me emme edes keskustele sellaisesta aiheesta täällä.”

https://www.mediapooli.fi/

Ei Mediapoolista sen enempää. Mutta ainakin kaksi suurta Mediapoolin jäsentä on ottanut mielenkiintoisen linjan vaalikoneissaan, koskien suunnitteilla olevaa Suomen liittymistä NATOn jäseneksi. Seuraavan eduskunnan jäsenten oletetaan äänestävän NATO-jäsenyydestä, mutta asiasta on kahdenlaista mielipidettä. Osa kansanedustajista ja kansalaisista kannattaa NATO-jäsenyyttä, ja osa on kriittinen sitä kohtaan. Ihan tyypillinen poliittinen kiistakysymys siis. Juuri sellainen, jonka olettaisi olevan mukana vaalikoneissa.

Erikoista on, että Alma Media ja Helsingin Sanomat eivät kysy kevään 2023 vaalikoneissaan lainkaan, kannatatko Suomen liittymistä NATOn jäseneksi? Käytännössä tämä aiheuttaa sen tilanteen, että kansalainen ei voi näiden vaalikoneiden avulla tehdä tehokasta hakua löytääkseen sellaisia ehdokkaita, jotka ovat hänen kanssaan samaa mieltä tästä asiasta. Vaikka kyseessä on yksi suurimmista poliittisista päätöksistä Suomessa viimeiseen sataan vuoteen.

Sen sijaan vaalikoneilla voi helposti löytää ehdokkaita, jotka ovat sinun kanssasi samaa mieltä siitä, pitäisikö Suomessa perustaa huumeiden käyttöhuoneita, tai pitäisikö kaupungeissa ottaa käyttöön ruuhkamaksut yksityiselle autoilulle. Pienistä lillukan varsista on kymmeniä kysymyksiä, mutta suurin tulossa oleva poliittinen kysymys puuttuu kokonaan näistä vaalikoneista.

Kolmas suuri Mediapoolin jäsen YLE ei ole vielä julkaissut omaa vaalikonettaan. Saa nähdä, sisältyykö YLEn vaalikoneeseen kysymys, kannatatko Suomen liittymistä NATOn jäseneksi? Tai kannatatko Yleisradion rahoituksen leikkaamista 25 % vai 50 %?

Jäämme jännityksellä odottamaan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu