Mihin hintaan myisit oleskeluluvan Suomeen? – Tavion tarjous on 50,000 EUR

Perussuomalaisten Ville Tavio heitti Iltalehden haastattelussa ajatuksen, että Suomi voisi myydä oleskelulupia hintaan 50,000 EUR. Raha kirstuun kilahtaa, koko suku pian Suomeen vilahtaa? Perheen yhdistäminen täytyy huomioida: yhden työllisen mukana saattaa tulla kotirouva ja viisi lasta.

https://www.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/a/efc6d8b4-0806-4696-a6b3-1b652c7d9964

Tässä puhutaan eri asiasta kuin pakolaisten vastaanottaminen. Siihen asiaan Perussuomalaisten (ja lisääntyvässä määrin kohta melkein koko EU:n) linja on, että autetaan niitä jotka sitä tarvitsevat, mutta mieluiten lähtöalueella, ei Suomen eikä Euroopan maaperällä. Pakolaisilta ei ole kukaan pyytämässä 50,000 EUR välirahaa, autettiinpa heitä Suomessa tai muualla.

Nyt puhutaan siis sellaisesta maahanmuutosta, joka ei perustu kansainvälisen suojelun tarpeeseen. Mieluiten työperäisestä maahanmuutosta. On tunnettua, että miljonäärit pääsevät asumaan melkein mihin tahansa valtioon maailmassa helposti. Ovet aukeavat Suomeenkin, jos on tarpeeksi rahaa. Mutta kuinka paljon sitä rahaa pitäisi olla? Entä saisiko tämän palveluksen ostaa valtiolta velaksi, luotolla?

Voisiko tätä palvelua myydä Afrikan pohjoisrannikolla, ennen kuin ne nousevat veneeseen ja maksavat salakuljettajalle kymppitonnin? Miten Suomen kannattaisi hinnoitella oma tarjouksensa suhteessa salakuljettajien pyytämään hintaan?

0
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu