Miksi kansanedustajat lomailevat 4,5 kk vuodessa? Eikö työnteko maistu?
Kansanedustajat näyttävät kansalaisille esimerkkiä, millä asenteella saadaan Suomen talous nousuun.
Kuuden tunnin työpäivät, silloin kun huvittaa. Jos ei huvita, niin sitten ei tarvitse edes sen vertaa.
Raskas työ vaatii raskaat lomat. Kansanedustajat ovat keskenään sopineet, että neljä ja puoli kuukautta lomaa vuodessa on sopiva. Laitetaan sellainen.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006066190.html
Laitetaanko tällaiset työehdot kaikille muillekin työntekijöille yhteiskunnassa? Siinäkö resepti Suomen talouden nostamiseksi uuteen kukoistukseen?
Suomen talous romahtaisi, jos työnteko olisi vapaaehtoista ja lomia olisi 40 % vuodesta, mutta täysi palkka juoksisi silti koko ajan. Mutta kansanedustajilla ei ole niin väliä, tekevätkö työtä vai lomailevatko. Vai onko sittenkin? Lainsäädännön laadun sanotaan kärsivän liian kovasta kiireestä. Avustajiakin on palkattu melkoinen armeija, kun ministeri ei lomailultaan ja siestan vietoltaan ehdi hoitaa asioita itse.
On hämmentävää, että ne ihmiset, joiden lainsäädännöllisen työn tulosten varassa lepää kokonaisen kansakunnan menestys, eivät viitsi tehdä työtä, vaan lomailevat moninkertaisesti enemmän kuin tavallinen kansa.
Eikö työnteko nappaa? Eikö kansakunnan menestys kiinnosta sen vertaa?
Hyvä ja tärkeä ksysymys etenkin tällaisena aikana, kun korona jatkaa voittokulkuaan 24/7 pyhin ja arjin.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanedustaminen on luottamustehtävä, vaikka nyttemmin siitä on muotoutunut ammatti meidän kaikkien tappioksi. Sen kun ”lomailisivat” neljä ja puoli kuukautta kunhan tuolloin tekisivät sitä rehellistä työtänsä.
X
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on sellainen käsitys, että kansanedustaja oli ammatti jo antiikin Ateenassa 2600 vuotta sitten. Siellä nimittäin 500-henkinen boulé kokoontui melkein joka päivä, vuodessa oli 275 istuntopäivää. Kyllä se taisi käydä ihan työstä.
Ilmoita asiaton viesti
Rankat työt vaatii rankat huvit !
Ilmoita asiaton viesti
Ehtivät kansan edustajat sentään todeta, jotta onpi hätätila, ennenkuin lähtivät kuuden päivän pääsiäislomalle.
Ilmoita asiaton viesti
Minun pääsiäis-lomani on vain 4 päivää. Rairuohokin on vihreämpää kansanedustajien puolella aitaa.
Ilmoita asiaton viesti
Joskus muinoin Jaakko Iloniemen kokoiset ajattelijat pantiin laskemaan miten kansanedustajat ovatkin joutuneet palkkakuoppaan! Heitä tartuttiinkin niskasta tuntemaan arvonsa ajattelijoina joiden tehtävä ei ole nyhjöttää rahvaan ratikoissa vaan suhailla taksilla.
Jokin omatunto sai pääministeri Antti Rinteen tuomaan ministerinsä ratikalla Säätytalolta kirjasto Oodiin julkistamaan ohjelmansa kaupunkisuunnitteluveteraani Osmo ”Ode” Soininvaaran puolison toimiessa kirjasto Oodin johtajana. (Oodi/Ode on sama sana, oodi suomeksi, ode ruotsiksi)
Ilmoita asiaton viesti
Siksi kun ovat mukamas herroja olevinaan ja siksi kun voivat itse omista eduistaan päättää ja vielä siksi kun eivät ymmärrä edes hävetä.
Ilmoita asiaton viesti
Ironista kyllä, he eivät voi enää päättää omasta palkastaan, vaan Iloniemen ilosanoman jälkeen kolmihenkinen ulkopuolisista koostuva asiantuntijaryhmä siitä päättää. Onhan monella maaseudun edustajalla jäljellä omaatuntoa sen verran, että häpeilisi itseää vertailtavan talouselämän ahneimpiin ellei sitä kuorruteta konsulttikielellä.
Ilmoita asiaton viesti
Tyhmä ja ahkera kansanedustaja on kaikkein karmein yhdistelmä puolueestaan riippumatta.
Ilmoita asiaton viesti
Lisäämällä lomia kuuteen kuukauteen varmistettaisiin, että ovat pidempään poissa pahanteosta.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Harkimoa on uskominen, Kokoomus voisi ihan hyvin pidentää takarivin kansanedustajiensa lomat kaksinkertaisiksi. Kun heidän roolinsa ei ole ajatella, vaan toimia kumileimasimena, painaa sitä nappia jonka puolueen johto kulloinkin ohjeistaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos totta puhutaan, niin kansanedustajilla ei ole päivääkään lomaa kansanedustajan tehtävästä. Kansanedustajille ei myöskään makseta palkkaa eivätkä he ole työsuhteessa eduskuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vähemmän on enemmän.
Maakuntajaoen mukaan. 5-21 kansanedustajaa olisi ihan perusteltu määrä.
Ilmoita asiaton viesti
Harkimon teorian mukaan puolueet ovat sen verran tiukasti ylhäältä johdettuja, että päätöksentekijöiden lukumäärä saattaa todellisuudessa hyvinkin mahtua tuohon esittämääsi haarukkaan. Loput ovat kumileimasimia, jotka painavat sitä nappia jonka puolueen johto sanelee.
Ilmoita asiaton viesti
Menisivät vielä lakkoon protestiksi, aitoon ay-liikkeen tyyliin.
Ilmoita asiaton viesti
Pitkämatkalaisten rakennusmiesten kuulin keltaisissa työasuissa puoli tuntia sitten S-Marketissa puhuvan viroa keskenään halvan itäeurooppalaisen työvoiman takoessa rautaa kuumana firmoille, joista joidenkin nimessä on useampia kuin kolme kirjainta.
Ilmoita asiaton viesti
Juttelin kerran erään virolaisen rakennusmiehen kanssa ja hän ainakin sanoi, että olisivat kotimaassaan mieluummin töissä. Vaan kun sinnekin tulee etelästä päin tekijöitä, sama koskee Latviaa ja Liettuaa, taas tulee etelästä päin tekijöitä niihin.
Ilmoita asiaton viesti
Noin se toimii. Mm ssa Ukrainassa on varsin vaatimaton palkkataso, ja länteen tulijoita riittää. Länneksi lasketaan myös Balttia.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanedustajan työ on edustaa aluuensa ihmisten asiaa. Kun esim lapin kansanedustaja on kotona lapissa, hän tekee työtänsä ja tutustuu lapin alueita liikkuttaviin asioihin.
Kun alueesi kandanedustaja on kaupassa ostoksilla ja nykäiset häntä hihasta että kuule jutellaanko, niin hän ei sano että nyt on istuntotauko, ei voi jutella.
Onko kansanedustajilla yhtään lomaa, käsittääkseni hän on 24/7 luottamustoimessa.
Eduskunta pitää istuntotaukoa muttei se tarkoita että lainvalmistelutyöt ja muut lopetettaisiin. Hallitus, eduskunta voi kokoontua vaikka jouluaattona, tarvittaessa.
Ilmeisesti kuitenkin moni olettaa että kansanedustajan pitäisi istua eduskunnassa omassa konttorissaan 24/7 koko neljän vuoden aika.
Moni kansanedustaja on myös oman alueensa vaikuttajan asemassa kuten mielestäni kuuluukin olla.
Kansanedustajalla on paras tieto ja yhteydet viedä alueensa asioita eteenpäin joten hänen kuuluisi kyllä olla monessa mukana.
Ja kuten jokainen ymmärtää että jos teet komennustyötä helsingissä 4pv viikossa niin mahdollisuudet paikalliseen läsnäoloon vaikuttajana on rajalliset, monella kun vielä perhe ja suku..
Ilmoita asiaton viesti
Melko lailla samoin miettein täälläkin. Luulen, että monella kansanedustajalla on pääsiäisen aikaan kyllä edustajan tehtäviin liittyvää tekemistä niin kuin muinakin loma-aikoina. Toki voisi poikkeusolojen vallitessa vaikka lomat perua ja muuttaa istuntojärjestystä.
Kommenteista huokuu jonkinlaista kateutta edustajan työtä kohtaan. Aivan samaa sarjaa kuin kateus opettajien ”lyhyitä työpäiviä” ja pitkiä lomia kohtaan, joihin nähden monen mielestä opettajille maksetaan liikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Muistelet niitä aikoja kun ”vedettiin punaista viivaa” samoilla perusteilla kuin kansa odotti ihmeitä papin tekemiksi.
Tänä päivänä tyhmänä pidettävä kansa voi töllöttää tv:stä eduskunnan istuntoa kyselytunnilta, jota on alettu lähettää suorana myös Iisalmen kaupallisessa radio Sandelsissa.
Menemättä markettiin kukin voi yrittää kommunikoida sähköpostilla kansanedustajansa kanssa, jos uskaltaa, kaiken hybridivakoilun keskellä.
Liikun joskus pääkaupunkiseudulla julkissa välineissä. Kerran on kymmenen vuoden aikana sattunut ratikassa silmään kansanedustaja Tuula Haatainen, kerran Johannes Koskinen päärautatieasemalla. Taksimiehet äänestävät heitä suosivia perussuomalaisia .
Ilmoita asiaton viesti
Kansanedustajan tehtävä ei ole työ.
Ilmoita asiaton viesti
Tuohon vastauksena, yhdellä kansanedustajalla on ollut prioriteettina ajaa erästä asiaa, muut edustajat, persuja lukuunottamatta ovat hidastaneet kyseistä asiaa. Se mielestäni on käsittämätöntä, miten voi istua samaan aikaan kunnanvaltuustossa ja eduskunnassa? Työn pitää olla todella helppoa, mikäli molemmat pystyy hoitamaan???? Itse en taatusti äänestä yhtäkään kaksoisedustajaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hiukan kummastelen sitä kateutta, mikä huokuu kansan syvien rivien asenteesta kansanedustajia kohtaan. Kansanedustajat ovat kansan valitsemia tehtävään, joka on tärkein suomalaisen kansanvallan elementti.
Kansanedustajat ovat vastuussa tehtävästään 24/7/365 siitä riippumatta onko valtiopäivät kutsuttu koolle, kuten asia autonomian aikana ilmaistiin.
Kansanedustajan palkkio valtion tärkeimmän elimen jäsenenä on PK-yrityksen myyntipäällikön tai osastoinsinöörin luokkaa. Toki he saavat myös kulukorvauksia, jos ovat toiselta paikkakunnalta muuttaneita, mutta se on aivan kohtuullista ja välttämätöntä. Muutoin kansanedustajiksi hakeutuisi vain varakas porukka.
Kansanedustajien palkkiota tulisi korottaa vähintään 50%, jotta se vastaisi heidän statustaan yhteiskunnassa. Monet heistä ovat joutuneet luopumaan urastaan eivätkä pääse siihen enää takaisin kiinni.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa se kansanedustajan työ vakavan koronataudin aikana olla raskasta ja varsinkin stressaavaa. Tästähän on surullinen esimerkki keskisuomalaisesta vasemmistoliiton kansanedustajasta. Kotipaikkakuntansa kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimiessaan ”sekoili” kesken teams-kokouksen ja puheenjohtaja jouduttiin vaihtamaan.
Vasta seuraavana päivänä puheenjohtaja tuli julkisuuteen ja kertoi ”sekoilun” johtuneen kovasta työpaineesta ja stressistä. Saattoi syy ”sekoiluun” johtua muustakin, mutta sitä ei tietenkään kerrota julkisuuteen.
Oli onni, että kansanedustaja on vasemmistoliittolainen. Mikä meteli täällä Puheenvuorossa ja muissa julkaisuissa olisikaan noussut, jos näin olisi käynyt yhden oppositiopuolueen kansanedustajalle.
Ilmoita asiaton viesti
Otti väärän tabletin, sellaisen vaaleanpunaisen johon on painettu joku hassu logo pintaan, joka oli tarkoitettu lauantai-illan bileisiin. Kun piti ottaa ihan vain yksi Burana.
Ilmoita asiaton viesti