Miksi Kokoomus ei osallistunut välikysymykseen EU:n elvytys-paketista?
Kaikki muut opposition puolueet paitsi Kokoomus osallistuivat tänään välikysymykseen, jolla kritisoitiin hallituksen aikeita osittain lahjoittaa ja osittain lainata miljardeja euroja eteläiseen Eurooppaan.
Kokoomus tyytyi vain toteamaan, että ”tämän pitää sitten tosiaan olla kertaluontoinen”. Kauniisti sanottu.
Sitä minä ihmettelen, että haluaako Kokoomus ihan tarkoituksella lahjoittaa kaikki äänensä pois? ”On autuampaa antaa kuin ottaa?” Tänään taisi siirtyä taas äänestäjiä pois Kokoomukselta, kannattamaan jotain muuta opposition puoluetta.
Kokoomus jäi pois, koska se ymmärtää elinkeinoelämän ja koulutetun väestön ajatuksia. Ihan kaikessa ei voi peesata hörhöoikeistoa.
Kuten Ville Tavion uudesta bloggauksesta näkee, persut ovat siirtymässä EU-vastaisille linjoille. Sellaisesta perustuslain vastaisesta kiihotuksesta Kokoomus haluaa irtisanoutua.
Edit: Tuo oli minulta huonosti muotoiltu, en tarkoittanut merkityksessä ”lainvastainen.” Saahan perustuslakia ja sen kirjauksia vastustaa.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin. Ihme olisi ollut, jos Kokoomuslaiset tätä olisi kannattamaan lähteneet.
Ilmoita asiaton viesti
Onko EU:n vastaisuus nyt jo perustuslain vastaistakin? Niinkö nopeasti loppui sananvapaus ja poliittinen vapaus kannattaa oikeaksi katsomaansa ideologiaa ja politiikkaa?
Ilmoita asiaton viesti
Mitä falskia poseerausta Ion. Miten muka liittyy sananvapauteen. ? Puhut orvelilaista uuskieltä. Pois se.
Ilmoita asiaton viesti
Minä vastasin Snellmanin väitteeseen, että persut harjoittaa tässä asiassa hänen mielestään ”perustuslain vastaista kiihotusta”. Minä putosin kärryiltä, että miten talouspolitiikkaa ja EU-politiikkaa koskeva keskustelu muuttui yhtäkkiä ”perustuslain vastaiseksi”?
Ilmoita asiaton viesti
Ja sananvapaus?
Ilmoita asiaton viesti
Jos opposition poliitikon vihjaillaan rikkovan perustuslakia ilmaistessaan mielipiteensä talouspolitiikasta, kyse on myös sananvapaudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ollenkaan ole jyse sananvapaudesta. Jos minä sanon että Liike Nyt ja Harkimo rikkoo perustuslakia niin niin ainoa mitä voi kritisoida on etten perustele väitettä.
Ilmoita asiaton viesti
Asiayhteydestä oli tehtävissä tulkinta, että Snellman ei epäile persujen yrittävän vallankaappausta aseellisesti juuri tänään, vaan heidän verbaali ulosantinsa on kritiikin kohde.
Ilmoita asiaton viesti
No Trump yllytti vallankaappaukseen ja äärioikeisto on pitkään ylläpitänyt ja kasvattanut vihasome joka helposti saadaan tarttumsan aseisiin. Capitolin rynnäkkö oli lihaksi tullut äärioikeistosome.
Luitko Jore Puusan blogin Keravan perujen siis puolueeseen kytkeytyneestä somesivusta . Kun turkkilamedia pistää somen muuttumaan lihaksi niin siinä ei välttämättä rynnäköidä Arkadisnmäelle vaan kidutetaan ja joukkoraiskstaan suomalaisia nuoria naisia jotka kuuluvat vihreisiin tai vasemmistoon. Se on luottevissa pers somesta.
Ilmoita asiaton viesti
Jore on melkoinen vipeltäjä, miten voi journalistin taustasta tulla niin puolueellinen asioiden kommentoija. Minulle ei tule yllätyksenä, että Suomesta löytyy laitapuolen porukkaa, jotka kirjoittelevat netissä siihen tyyliin. Kohta ne ovat Sinimustan puolueen kirjoilla. Minulle on sama vaikka äänestäisivät jostain syystä jatkossakin persuja, vaikka tarjolla on radikaalimpikin puolue. Löytyy sitä äärivasemmistostakin ihan samanlaisia keskustelijoita, ja heilläkin omaa antifa-järjestäytymistään. Extinction Rebellion / Elokapina mainitaan supon raportissa kansallisen turvallisuuden selonteossa.
Ilmoita asiaton viesti
Ai että Jore tässä on vipelyäjä.
Nyt kuule Ian menee ihan metsään.
Niillä somepaljastuksilla joita Jore teki on kuule tekijänsä ja ennenkaikkea puoluekulttuuri joka niitä ruokkii.
Jore ei niitä ole tyhjästä keksinyt.
PS piolue on vaaraksi Suomelle. Piste.
Ilmoita asiaton viesti
Jore poistelee blogeistaan kommentteja ahkerammin kuin Neuvostoliiton sensorit aikoinaan. Tuollainen vipeltäminen ei paljon hyödytä, että valikoidaan totuutta, ja sen jälkeen valikoidaan vielä vasta-argumentitkin.
Ilmoita asiaton viesti
Älä vie koko ajan puhetta viestintuojaan. Se on läpinäkyvää ja matalaotsaista. Jos on Suomen puolella ei kieroile.
Ilmoita asiaton viesti
> Jos on Suomen puolella ei kieroile.
Tarkoitus pyhittää keinot?
Ilmoita asiaton viesti
Mitä?
Kritisoin sinun kieroiluasi. Sinä viet keskustelua viestintuojan persoonaan kun persujen sisällissotaretoriikka ja vallankumouksillista toimintaa ja naisvihaa (valikoiden suomalaisiin naisiin kohdistuvaa) paljastetaan.
Koen sen kierona. Pidän kieroutta yhteisöä (Suomi) murentavana.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole olemassa mitään ”persujen” sisällissota-retoriikka. On olemassa muutamien yksittäisten ihmisten retoriikkaa, jotka ovat häviävän pieni osa kaikista persujen äänestäjistä. Ja nyt tuo Sinimusta Liike varmaankin korjaa sen ongelman pois päiväjärjestyksestä, joiltakin osin.
Yleistäminen ei ole reilua eikä totuudenmukaista. Jos puhut persuista kokonaisuutena, sinun tulisi huomioida persujen enemmistön kannat asioihin. Jos puhut pienen vähemmistön edesottamuksista, yritä löytää joku totuudenmukaisempi määritelmä heille joukkona.
Muussa tapauksessa voitaisiin sanoa, että ”suomalaiset” suunnittelevat vallankumousta, koska he ovat pieni murto-osa suomalaisista, yhtä hyvin kuin he ovat pieni murto-osa persuista.
Ilmoita asiaton viesti
Se on totta että persuja äänestää myös rauhalliset kansalaiset jotka eivät ole turkkilamedian synnyttämissä viharyhmissä kiihottumassa. Sääli heitä. Hirveä petos myös heitä kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Juurihan persut oli hallituksessa, eikä maailma kaatunut kenenkään niskaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä pahenee vuosi vuodelta esim naisviha ja homoviha ja viha suomalaisia naisia kohtaan.
Murenee myös luottamus ihanaan omaan maahamme kun persut kylvää vihaa japäluottamusta.
Ilmoita asiaton viesti
Tämäkin minua ihmetyttää, miten joku voi argumentoida että persut ovat ongelmallisen homovastainen puolue? Heillä on kansanedustajana Tynkkynen, ja heidän maata järisyttävän Totuus Kiihottaa -teoksensa kirjoitti Hankamäki. Julkihomoja molemmat. Persuissa on homoja todella korkeissa ja näkyvissä rooleissa.
Ilmoita asiaton viesti
Persut kulkevat jokaisessa kysymyksessä kahdella viestillä. Sallitaan silmitön homoviha persujen somealakulttuurissa ja peitellään sitä paraatipuolella. PS jopa palkitsee homovihaa ehdokasasettelussa.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys ei ole Joresta vaan persujen vallankumouksellisesta ja rikoksiin yllyttävästä/johtavasta toiminnasta.
Ilmoita asiaton viesti
En ole nähnyt edes netin syvyyksissä yhtään sakeaa yksittäisen hörhön kommenttia, jossa suunniteltaisiin perussuomalaisten aseellista vallankumousta Suomeen. Kyllä nuo ihan äänestäjien ääniä keräämällä yrittävät edetä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole totta. Toki ääniä kerätään siinä sivussa. Jos ääniä kerätään laitostamalla suomalaisia miehia viharetoriikkapornoon niin silloin valitaan hirveät seuraukset yhteiskunnalle.
Ilmoita asiaton viesti
Persut ja heitä johtava Suomen Sisu on jo varhain suunnitetellut aseellista järjestäytymistään. http://web.archive.org/web/20030227011337if_/http://www.suomensisu.fi/organisaatio.html Torssosen sissiarmeija ei ole mikään yksittäistapaus. Kun katsoon suomen sisun varhaista 2003 Sissiarmeijasuunnutelmaa ja sen vaatimatonta sekä amatöörimaista grafiikkaa voi vain onnitella fasisteja siitä että nyt hallitsevat rikasta nahtipuoluetta PS ja ovat läsnä myös kokoomuksessa. PS on Suomen Sisun fasistista vallankaappausta varten luotu projekti. Ja se toimii. Suomallaisista iso osa on saatu kiihotettua labiiliin tilaan ja heitä johdetaan turkkilamedia avulla.
Ilmoita asiaton viesti
Tuli tuossa sen verran sivukorvalla kuunneltua eduskuntakeskustelua, että Orpo lupasi Kokoomuksen olevan jatkossakin eduskunnan EU-myönteisin puolue.
Ei EU-vastaisuus toki ole perustuslain vastaista, vaan ainoastaan järjen.
Ilmoita asiaton viesti
Persuille se on tarkoituksenmukaista vedätystä. Ei ne edes oikeasti laske mitään senkun paukuttelevat jotta saisivat epävarmuutta ja epäuskoa isänmaata kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Onko EU-myönteisyys sama asia kuin että vastataan myöntävästi jokaiseen ehdotukseen, joka EU:ssa esitetään Suomelle?
Jos on, sitten Orpo on laatinut mahdottoman yhtälön, koska tänään Kokoomus käsittääkseni edellytti, että tämän elvytyksen täytyy jäädä ainutkertaiseksi. Sehän tarkoittaa, että kun Suomea pyydetään lahjoittamaan lisää rahaa syksyllä tai ensi vuonna, Orpo joutuu syömään jomman kumman näistä sanoistaan: olla EU-myönteisin tai vaatia että tämä elvytys jäi yhteen kertaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksella oli epäilemättä vaikea päätös linjavalinnassa. Orpo korosti myös, että Kokoomus on oppositiopuolue ja sillä on oikeus tehdä oppositiopolitiikkaa. Tuosta voi jokainen päätellä, olisiko kanta ollut hallituksessa sama.
Eikä Kokoomus ole toki ainoa puolue, jonka mieli muuttuu hallitus-oppositioasetelman mukaan. Johan esimerkiksi Esko Aho käänsi takkinsa täysin asetelman mukaan.
Ja tämän päivän keskustelussa muistutettiin, että Ville Tavio ja Mika Niikko olivat Valtionvarainvaliokunnassa hyväksymässä Kreikan tukipakettia.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikkihan me tiedetään, että uusi elvytyspaketti, tuplaten tähän, on tulossa syksyllä. Sekin tiedetään, että kokoomus etunenässä ja keskusta ovat sitä kilvan hypettämässä ja hyväksymässä. Eli noin parissa vuodessa Suomen piikkiin pistetään parikymmentä miljardia lisää vastuita omien velanottojen lisäksi. Mitä järkeä tässä voi olla, kun tiedetään, että nämä paketit eivät saa muuta aikaan kuin uutta pörssihuumaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ion, kuuntelin myös käytyä keskustelua. Kovin epäselväksi jäi minullekin Kokoomuksen kanta elvytyspakettiin. Kanta ei kuulema ole vielä lukkoonlyöty. Miksi se kestää Kokoomuksella noin kauan, kun muut opposiotiopuolueet ovat selvill’ omista kannoistaan elvytyspaketin suhteen? Tosin kokoomuslaiset edustajat käyttivät muutamia kriittisiä puheenvuoroja eu-perussopimusta rikkovana kannanottona, joten jo tuon perusteella luulisi puolueen kanta olevan selvitettynä, mutta ei jostain syystä.
Paljon mahdollista, että vasta epäluottamuslauseäänestyksestä selvinnee Kokoomuksen kanta.
’
Oman mausteensa keskusteluun toi hallituspuolue Keskustan edustaja Hannu Hoskonen, joka ei puheenvuorojensa perusteella kannata elvytyspakettia. Saa nähdä äänestääkö vastaan vai painaaka tyhjää vai mitä tekee. Muutoin ei todellakaan yhdenkään toisen hallituspuolueen edustajan kuullut esittävän poikkipuolista sanaa paketista. Saattaa olla ettei Keskusta saa kovinkaan hyvää kannatusta kuntavaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti
Täällä Puheenvuorossa on nähty useampikin Kokoomuksen kansanedustajan blogi, jossa elvytys-sopimusta on kritisoitu varsin jyrkkään sävyyn. Mutta Harkimon mukaan Kokoomus onkin ylhäältä johdettu organisaatio, jossa puoluejohto tekee päätökset ja muut sitten siunaavat sen kumileimasimella.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Mikään tulonsiirtojen määrä Suomelta muille ei ole liikaa. Oletan, että Viinikka taputtaa käsiään siinäkin vaiheessa kun seuraavaa pakettia kasataan, ja lätkitään vaikka yrityksille lisää EU-tason veroja, joilla lysti kustannetaan.
Vai vaikuttaako omaan salkkuun vähemmän, jos vain leikataan palveluiden rahoitusta?
Ilmoita asiaton viesti
En kommentoi nyt omaa salkkua millään lailla, mutta juuri tarkistin, että viime elokuusta OMX25 indeksi on noussut tuollaiset 17-18 prosenttia. Olosuhteisiin nähden melko rapsakasti.
—–
Edit. Kaikki on toki suhteellista. Dow Jones Small Cap indeksi on noussut samassa ajassa 40%
Ilmoita asiaton viesti
Viinikka asia on juuri näin. Sinunlaisillesi on aivan sama mitä Suomelle ja suomalaisille tapahtuu. Tärkeintä on, että veronmaksajien rahaa kipataan pikavoittojen toivossa talouden kiihdyttämiseen. Niitähän on tullut. Suomen tilanne näyttää menevän koko ajan huonompaan suuntaan. Kokoomuksesta on tullut jo oppositiossakin demareiden apupuolue eilisen keskustelun perusteella.
Suomalainen ns ”hyvinvointivaltio” pysyy pystyssä vain velanottolla. Eu nettomaksutkin hoidetaan velkaa ottamalla.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä loppui? Saahan perustuslakia vastustaa, ja ehdottaa vaikka uutta perustuslakia tilalle.
Saahan ehdottaa mitä tahansa villiä, kuten Jussi Halla-aho Venäjä-mielisessä europarlamenttiryhmässään: Dismantle the euro. Sana on vapaa, ja Putin kiittää.
Ilmoita asiaton viesti
Käytit sanontaa: ”Sellaisesta perustuslain vastaisesta kiihotuksesta Kokoomus haluaa irtisanoutua.” Voisitko selventää tätä, mitä kiihotusta nyt on meneillään, joka on perustuslain vastaista?
Ilmoita asiaton viesti
Ion, perustuslain mukaan ”Suomi on Euroopan unionin jäsen.”
(Perustuslain 1 pykälä)
Jos Tavio kirjoittaa, että Suomen tulee erota EU:sta, kyse on perustuslain vastaisesta puheesta. Eihän toki Snellman väitä, että se olisi laitonta tai luvatontakaan. Mutta eihän Kokoomus sivistyspuolueena sellaisen kelkkaan lähde.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä tapauksessa suuri osa kaikesta poliittisesta keskustelusta on ”lainvastaista”, koska politiikassa keskustellaan paljon voimassa olevien lakien muuttamisesta.
Tuollaiset ilmaukset eivät ole käytäntönä, ja herättävät siksi ansaitsemaansa paheksuntaa. Tarvitaan kohta uusi sana sille merkitykselle, joka on nykyään termin ”lainvastainen” päämerkitys, jotta voidaan kommunikoida siten että ymmärrämme toisiamme.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä myös siviilielämässä voi olla lain henkeä vastaan ilman että syyllistyy rikoksiin. Tai voi toimia lainvastaisesti jäämättä kiinni. Usein puhutaan asioista mitkä ovat lainvastaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Perustuslakiin on muistaakseni jossain vaiheessa häthätää pantu sellainen pykälä että Suomi on EU:n jäsenmaa.
Tämä lause lienee keksitty laittaa siltä varalta etteivät populistiti pystyisi ainakaan kovin helposti tekemään munauksia, jos saavat jossain vaiheessa jotain kautta enemmistön eduskunnassa. Tämä todistaa tietenkin silloisten vallanpitäjien viisauden.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrän itsekin kokoomusta kuin myös perussuomalaisia,sillä tästä se mm.poliittinen ero syntyy.
Mitä tapahtuu EU;sta eroaminen ts.letkut irti yksittäinen pohjoinen Suomi kuin muista erillään esim.Englanti…seikkailuineen osoituksena.
Selvääkin selvempi on vielä koronalla vahvistettuna elvytyksineen ” että on aikoihin eletty ”,niin hyveiden ja paheiden ristiaallokoissa poliitikan airueissa että kumpi pää vetää kumpaa jotta Suomi politiikka on kansainvälisesti vielä paljon puhuttu hyvinvointivaltio tulevaisuudessakin_ puutteineenkin ?
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus ei sitten olekaan niinkuin KD pelkkä persujen apupuolue.
Ilmoita asiaton viesti
KD:tä ja PS:ä yhdistää voimakas Kristillisyys.
He kilpailevat samoista äänistä. Tosiuskovaiset ( ensisijaisesti helluntalaiset) kannattaa PS:ä ja liberaalimmat KD:ä KD:ä puuttuu työkalut, ja siksi se ei saa PS kristyttäjä taakseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kristillisyys on kai tuossa väärä sana.
Persuilla lahkosidonnainen politrukkaus. KDllä epäselvempi mutta aidompi.
Ilmoita asiaton viesti
PS ja KD, kaksi äärioikeistokonservatiivisinta puoluettamme. Ei hyvä seuraa…
Ilmoita asiaton viesti
”Sitä minä ihmettelen, että haluaako Kokoomus ihan tarkoituksella lahjoittaa kaikki äänensä pois?”
Kokoomuksen äänestäjät ymmärtävät, että elvytyspaketti on pakollinen.
Se, että oppositiossa olisi aina hallituksen päätöksiä vastaan, on kumma ajatus. Itse olisin ihmetellyt, jos olisivat äänestäneet muun opposition kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Minä en tuota ymmärrä, että rahan lahjoittaminen Italiaan on pakollista. Siitä ei ole kauan aikaa kun mikä tahansa rahaa kinuava valtio sai niskaansa IMF:n haukat (Libanonin kimpussa ovat edelleen, ja Euroopan maiden johdolla!), jotka vaativat rakenteellisia uudistuksia vastineeksi rahan lainaamisesta. Rahan lahjoittamisesta ei ollut puhettakaan, koskaan. Ainoastaan lainaamisesta. Ja nyt yhtäkkiä a) lahjoitetaan rahaa ja b) vaatimatta Italialta rakenteellisia uudistuksia vastineeksi.
En todellakaan ymmärrä, miten tällaisesta yhtäkkiä tuli ”pakollista”, yhdessä yössä.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi on pakollinen ?
Miksi meidän pitää maksaa huonosti talouden hoitaneiden velat ?
Miksi meidän pitää maksaa Italian veronkevennykset ?
Miksi meidän pitää maksaa Espanjan nelipäiväinen työviikko ja sosiaalietujenja eläkkeiden korotus ?
Ilmoita asiaton viesti
Eu:n pääidea oli/on rauhan tasapaino.
Elvytyspaketilla ylläpidetään rauhaa. Etupäässä valtioiden sisäistä, mutta heijastuu koko EUn alueelle.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kelpaa, Lissabonin sopimus kielti Bailout. jutut. Eli miksi maksamme talouden huonosti hoitaneiden laskut kymmenien vuosien takaa ?
Ilmoita asiaton viesti
Toivottavasti se rauha säilyy, etteivät ristiriidat vie voiton.
Ilmoita asiaton viesti
Ristiriidat alkaa aina jostakin ? Onko syytä ristiriidoille ?
Kukaan ei toivo Rauhan järkkyvän, ? Mutta onko mm. Bailout. säännön rikkominen rauhan hakua ?
Ilmoita asiaton viesti
”Itse olisin ihmetellyt, jos olisivat äänestäneet muun opposition kanssa.”
Kokoomus on kyllä oppositiopolitiikassaan ollut varsin poukkoileva ja sieltä on tullut omituisiakin linjauksia, persumielisiä nuoleskeleviakin, mutta kaikki on tuntunut kovin kömpelöltä ja hapuilevalta.
Kokoomus tarvitsisi neuvoja miten miellyttää populistisesti, olematta kuitenkaan varsinaisesti mikään populisti. Nykyinen tasavallan presidentti, entinen kokoomuslainen, on tässä asiassa ollut sangen taitava ja ilmeisesti juuri siksi hän on presidenttinä suosittu, myös persujen keskuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän täällä Puheenvuorossa taas tapahtuu? Muutamalla uudehkolla blogilla täysin poikkeuksellisen korkeita tykkäysten määriä. Mieleen muistuu Malisen blogi pari viikkoa sitten, joka sai hetkessä 200 tykkäystä, mutta sitten tykkäysten määrä alkoi oudosti sahata ylös ja alas, välillä se oli taas alle 100, sitten 150.
Toisaalta näin pienehköt tykkäysten määrät, millä täällä pelataan yleensä ottaen, ovat helposti mahdollisia jos yksikin poliittinen taho, jolla on satoja tai tuhansia politiikasta kiinnostuneita seuraajia, jakaa jonkun uutisen sosiaalisessa mediassa.
Ja elvytys-paketti on todistetusti aihe, joka niitä tykkäyksiä on generoinut aiemminkin hetkessä paljon.
Ilmoita asiaton viesti
Ketä kiinnostaa tykkäykset. Tietty houkuttelevaa kurkatata oman blogin tykkääjät noin 1-2 lol.
Ilmoita asiaton viesti
> Eikö kukaan ole huomannut, että täällä tykkäillään ihan vaan henkilöä.
Voin kyllä vakuuttaa pitkällä kokemuksella, että täällä ei tykkäillä henkilöä, jos se henkilö olen minä.
Mutta joo, tänään tykkäyksissä on poikkeavuutta verrattuna normaaliin hiljaiseen eloon, jossa päivän tykätyin blogi saattaa nipin napin ylittää 10 tykkäystä.
Ilmoita asiaton viesti
On kyllä outoa, ettei ylläpito saa tykkäystoimintoa korjattua.
Ilmoita asiaton viesti
Normaalistihan se toimii ihan normaalisti. Kun painat yhden tykkäyksen, laskuri kasvaa yhdellä. Ja tykkäysten määrät ovat uskottavia, eli minun blogeissani yleensä nolla.
Onko jollain tiedossa joku bugi siinä? Keino, jolla yksi käyttäjä pystyy kasvattamaan laskuria mielin määrin?
Ilmoita asiaton viesti
Vaalien läheisyys aiheuttaa sensurointia.
Ilmoita asiaton viesti
Syitä on ainakin kolme:
1) Kokoomus on EU-myönteinen puolue.
2) Perussuomalaisten peesaaminen ei ole sivistyspuolueelle hyväksi.
3) Suomalainen liike-elämä ja vientiteollisuus on asettunut kannattamaan elpymispakettia.
Jos Kokoomus olisi asettunut muun opposition rinnalle vastustamaan pakettia, se olisi ollut pölhöpopulismia. Eihän puolue ole millään tavoin EU-kriittiseksi muuttumassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä en ymmärrä, että EU:n liittovaltio-kehityksen jättimäisen harppauksen vastustaminen = EU-vastaisuutta. Onko ainoa sallittu EU-myönteisyys liittovaltio-kehityksen kannattamista? Sen kehityksen, jota ei tunnusteta olevan olemassakaan, jos keneltä tahansa suomalaiselta poliitikolta yrittää kysyä suoraan.
Ilmoita asiaton viesti
Mikset tyydy siihen että oma puolueesi vastustaa EUta?
Ilmoita asiaton viesti
Ion,kerro nyt missä on päätetty EU:n muuttumisesta liittovaltioksi, itse en sellaista päätöstä mistään löydä.
Ilmoita asiaton viesti
Isot herrat ovat haaveilleet siitä puoli vuosisataa, nyt sitä projektia hinataan taas askel eteenpäin.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/euroopan-unioni-kiihdyttaa-kehitystaan-liittovaltioksi/
Ilmoita asiaton viesti
Ja ketkähän nuo ”isot herrat” oikein ovatkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Blogissani viitatun Christine Lagarden nimen mainitsi jopa hallitus eilisessä keskustelussa. Tosin apologeettisesti, väittäen että hän ei ole relevantti taho. EU ei syntynyt sattumalta, se on Euroopan yhdentymisestä kiinnostuneiden tahojen suurten ponnisteluiden tulos, ja ponnistelut ovat edelleen kesken. EU hinautuu nyt askeleen tiiviimpään talousliittoon, koska ne tahot jotka lobbaavat sen suuntaisen kehityksen puolesta Brysselissä ovat riittävän lukuisia ja vaikutusvaltaisia peitotakseen ne myös lukuisat nationalistisemmat tahot, jotka kieltäytyisivät liittovaltio-kehityksestä kynsin hampain, jos heidän poliittinen valtansa riittäisi siihen. Nyt ei näytä riittävän.
Ilmoita asiaton viesti
On vähän omituista.
Ilmoita asiaton viesti
Ahaa, et siis kannata Perussuomalaisia. Hyvä.
Ilmoita asiaton viesti