Miksi rasismi ei ole kohu eikä uutinen, jos asialla on Vihreiden kansanedustajan avustaja?

Suomessa on nykyään kahdet säännöt melkein kaikessa. Myös ihmisten rotuerottelussa, eli rasismissa. Tyylinäytteen vallitsevasta kaksinais-moralismista antaa Vihreiden kansanedustaja Noora Koposen eduskunta-avustaja Janne Hirvasvuopio, joka lataa Twitterissä täyslaidallisen saamelaista rotuhygieniaa. Tajuamatta edes, että siinä on mitään outoa.

Taustaltaan etninen saamelainen Hirvasvuopio kertoo, että häntä oksettaa (eli hän ”voi fyysisesti pahoin”) siksi, että saamelaisen kansan jäseniksi on KHO:n päätöksellä hyväksytty myös muita kuin geeniperimältään tarpeeksi puhtaita saamelaisia. Niin tiukan kriteerin mukaan, että 300 vuotta sitten saamelais-alueelle muuttanut Kyröjen suku on Hirvasvuopion mielestä edelleen maahanmuuttajia, joilla ei ole mitään oikeutta saamelaisen kansan jäsenyyteen. Tästä siellä Lapissa on tapeltukin jo ainakin 10 vuotta, rotuhygieniasta, jonka KHO aina torppaa, ja sitten saamelaiskäräjät yrittää aina samaa uudestaan.

https://twitter.com/hirvasjanne/status/1453791569119793152

https://twitter.com/hirvasjanne/status/1453800884241063945

Tämä Vihreiden puolueen edustajan toiminta on parempaa rasismia kuin Perussuomalaisten toiminta. Ainakin siitä päätellen, että näistä Hirvasvuopion kommenteista on kulunut jo kolme päivää, ja silti lehdistö ja sosiaalinen media ovat hiiren hiljaa asiasta. Jos olisi ollut persu asialla, ja tuosta kommentista vaihdettaisiin saamelainen suomalaiseksi, ja uudisasukkaat olisivat 300 vuotta sitten muuttaneiden Kyröjen sijasta 10 vuotta sitten muuttaneita Al Maghribeja, joltain yhdistykseltä olisi jo valtion tuet katkolla ainakin vuodeksi, ja median otsikot huutaisivat hoosiannaa.

Joten miten se nyt menikään: Onko etninen rotuerottelu geeniperimän perusteella hyväksyttävää, vai eikö se ole hyväksyttävää? Haluaisin kuulla sellaisen vastauksen, joka koskee sitten tasapuolisesti sekä Perussuomalaisia että Vihreitä.

+29
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu