Miksi S- ja K-ryhmä eivät kierrätä pullonpalauttajien muoviroskia?

Joskus vuosia sitten palautin pulloja jossain Prismassa tai Citymarketissa, ja halusin heittää pois oluen ja limsan jäänteisiin tahriintuneen muovikassin, jolla kannoin palautettavat tölkit kauppaan. Muovi-roskis oli suljettu jonkunlaisella tarralla. Niinpä heitin muovikassini sekajätteeseen.

Näin kävi kerran, toisenkin. Näin kävi monta vuotta putkeen.

Sitten muutin toisaalle, Vantaan Tikkurilaan. Kun menin palauttamaan tölkkejä Tikkurilan Prismaan, ja halusin heittää pois likaantuneen muovikassin jolla toin tölkit sinne, niin yllätys yllätys, mikä näky siellä odotti. Oheisen valokuvan mukainen näky.

Kaunis ajatus kuitenkin Tikkurilan(kin) Prismalta, että siellä on joskus muinoin ollut erillinen astia muovijätteelle. Kadun toisella puolella K-Supermarketissa ei ole edes käytöstä poistettua muovijätteen astiaa pullonpalautuksen luona. On vain sekajäte.

Vähittäiskaupan jättiläisten into muovijätteen kierrättämiseen vaikuttaa olevan hieman ponnetonta, suorastaan aneemista. Jos intoa on joskus ollut, päätellen muovin keräys-astioiden arkeologisista jäänteistä, joita on joskus muinoin rakennettu sen aikakauden kulttuurin edustajille, niin kaupat ovat jostain syystä myöhemmin jarruttaneet ja laittaneet peruutus-vaihteen päälle.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu