Miksi tienvarsien vaalimainoksissa on vain nimi, naama ja numero?

Imelästi hymyilevät naamat ovat taas ilmestyneet katukuvaan. Teiden varsilla on kylttejä, joissa on jonkun ehdokkaan hymyilevä naama, nimi, vaalinumero, sekä puolueen nimi. Onko menossa missikisat, vai miksi meille esitellään ihmisten kasvoja tällä tavalla?

Tämä kysymys ei ole tarkoitettu vitsiksi, vaan ihan oikeasti kyselen tässä demokratian toimintaperiaatteen kannalta, miksi katujen varsilla mainostetaan vain ehdokkaiden naamoja, eikä minkäänlaisia vaalilupauksia? Ei alkeellisintakaan poliittista linjausta. Vain hymyilevä naama, josta me kaikki tiedämme että se on väkisin väännetty tekohymy.

Onko tälle olemassa joku hyvä selitys? Sloganit ovat lailla kiellettyjä katujen varsilla? Pelkkä naama myy parhaiten? Mitä enemmän sanot, sen tyhmemmältä vaikutat? Samaa julistetta voi sitten käyttää uudestaan seuraavissa viisissä vaaleissa?

Toinen asia joka kiinnostaa on, onko kaupungin katujen varsilla jonkunlaiset kiintiöt, kuinka paljon omaa naamaansa saa laittaa esille ja mihin? Jollain erityisen hyvällä paikalla saattaa olla jättimäinen Kokoomuksen edustajan lakana, joka täyttää hyvän paraatipaikan melkein kokonaan. Entä jos toisen puolueen ehdokas toisi samalle paikalle myös oman lakanansa? Ja kolmannenkin puolueen ehdokas. Mutta siinä ei ole tilaa kuin yhdelle niin suurelle lakanalle. Mitä silloin tehtäisiin? Tappelu? Yöllä laitetaan oma lakana muiden ehdokkaiden lakanan eteen?

Ihmeellistä on tämä villi ja vapaa demokratia.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu