Miksi valtio tukee ravi-”urheilua” 40 miljoonalla vuosittain?

Veikkaus Oy:n tuotot ovat vähenemään päin. YLE antaa tästä ehkä vähän katteettoman paljon tunnustusta sille, että ”pelihaittojen ehkäisemiseksi on tehty toimenpiteitä”. Öh, onko? Jos on, niin ainoastaan siksi että Veikkaus Oy:n ”maan tavasta” pillastunut kansa on herännyt julkisesti vaatimaan sitä. Poliitikoilta ei siihen ole tahtoa näkynyt.

https://yle.fi/urheilu/3-11894048

Urheilun saama tuki aiotaan järjestellä uudella tavalla, jotta rahaa riittää kaikille jatkossakin, vaikka Veikkauksen tulot hupenevat. Valtio on perinteisesti tukenut kaikkia urheilulajeja yhteensä noin 165 miljoonalla eurolla vuodessa. Ja niiden lisäksi hevos-”urheilua” 40 miljoonalla vuodessa.

Hevos-”urheilu” on tietysti urheilua sekin. Nimittäin hevosen urheilua. Hevonenhan siinä juoksee. Ihminen ei urheile, vaan istuu kärryn penkillä.

Selittäkää tyhmälle, miksi valtio tukee hevosten juoksemista 40 miljoonalla vuodessa? Miksi kaikesta urheilun tuesta 20 % menee hevosille? (Ei sentään ”harakoille”.) Onhan niitä muitakin eläimiä, jotka urheilevat. Agilityssa juoksee koiran lisäksi myös omistaja aika ripeästi.

Jos ehdottaisin, että leikataan hevos-”urheilun” tukea nyt aluksi vaikka 75 %, tasolle 5 miljoonaa euroa vuodessa (ihan vain kokeeksi, jotta nähdään mitä seurauksia sillä on maapallon pyörimiseen akselinsa ympäri), mitkä olisivat vasta-argumenttinne tälle ehdotukselle?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu