Miksi YLE tuottaa reality-hömppää yms. veronmaksajien rahoilla?

Mikä on Yleisradion yhteiskunnallinen rooli, joka on niin tärkeä, että se oikeuttaa pakkolunastamaan toiminnan kustannukset kansalaisilta verojen muodossa? Minulle tulee ensimmäisenä mieleen neutraalien ja luotettavien uutisten välitys kansalaisille ilmaiseksi. Mutta tilanne on niin absurdi, että nimenomaan tätä tärkeää roolia aiotaan kaventaa, valmistelussa olevalla YLE-lain muutoksella. Muu tarpeeton hömppä sen sijaan aiotaan jättää kai jäljelle.

YLE tuottaa esimerkiksi reality-sarjoja, eli tv-viihteen älyllisesti alinta kastia, jota itseään kunnioittavat kansalaiset harvoin edes vaivautuvat katsomaan:

https://yle.fi/uutiset/3-11917944

Nykyään kun melkein kaikilla on nettiyhteys, ja Youtubesta löytyy ilmaiseksi viihdettä laidasta laitaan, YLEn rooli köyhän kansan viihdyttäjänä ilmaiseksi alkaa olla jo aikansa elänyt, mennyttä maailmaa. Kun ilmaista viihdettä on nykyään löydettävissä internetistä lähes rajattomasti.

Olisiko aika ottaa YLEn rooli ja tehtävät lähempään tarkasteluun, säästökuurin merkeissä? Uutisointia en kyllä vähentäisi, ja valmisteilla olevan YLE-lain muutoksen laittaisin roskakoriin kaikilta osin. Mutta löytyy paljon muuta sellaista, jonka tuottaminen kansalaisilta pakkolunastetuilla verovaroilla ei ole enää nykyaikaa.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu