Ministeri Kiuru painottaa kansalaisten vastuuta, koska hän ei itse kanna vastuuta

Krista Kiuru, toinen kahdesta hallituksen ministeristä joiden vastuulla ovat sosiaali- ja terveysasiat, valittelee A-Studion haastattelussa, että Pietariin jalkapalloa katsomaan matkustaneet kansalaiset suhtautuvat korona-tilanteeseen vähätellen. Hän peräänkuuluttaa näiltä kansalaisilta vastuuta, jotta Suomi ei ajaudu taas uuteen korona-epidemian aaltoon.

https://yle.fi/uutiset/3-11997200

Tämä on hulppeaa tekstiä, koska valta ja siten myös vastuu on ministerillä itsellään. Suomen hallitus ja KymSoTe suhtautuivat Venäjän korona-tilanteeseen vähätellen, ja näiden kahden tahon yhteinen vallankäyttö ja tilannejohtaminen päätyi siihen, että 800 kisaturistia päästettiin rajan yli takaisin Suomeen velvoittamatta heitä kontrolloidusti korona-testiin. Siitä se korona-epidemian neljäs aalto lähti sitten nousemaan. Moni kansalainen hieraisi silmiään nuo uutiset kuultuaan, ja peräänkuulutti hallitukselta ja KymSoTelta vastuuta, jotta Suomi ei ajaudu taas uuteen korona-epidemian aaltoon.

Politiikassa on sellainen kansainvälinen tapa, että jos ministeri tekee emämunauksen ja epäonnistuu tehtävänsä hoidossa raskaasti, hän pyytelee anteeksi ja eroaa tehtävästään. Korona-epidemian aikana näyttää olevan sellainen tapa, että on aivan sama kuinka persuksilleen tarvikehankinnat tai epidemian torjunta menevät, samat tumpelot jatkavat laivan ruorissa siitä huolimatta, ja vastuu valtion hallinnon tekemistä virheistä sälytetään kansalle.

UEFAn toiminta herättää tässä myös kysymyksiä, onko stadionit avattu liian suurille yleisömäärille liian aikaisin? Korona-epidemia ei selvästikään ole vielä hallinnassa.

+14
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu