Ministeri Leppä murjaisi vitsin: Suomi tarvitsee ulkomaisten kausityöläisten osaamista

Maa- ja metsätalous-ministeri Jari Leppä oli ilmeisesti vitsikkäällä tuulella eilen YLEn haastattelussa. Ei kai hän ihan vakavissaan ajatellut, että se voisi mennä kansalle läpi totuutena, että maatalouden ulkomaisen kausityövoiman (lue: alipalkatun halpatyön) tärkeys Suomelle perustuu siihen, että heillä on ”paljon osaamista, jota meiltä ei löydy”.

https://yle.fi/uutiset/3-11647202

Ja minä kun olen luullut, että marjastajat ja maatalouden kausityöläiset ovat ulkomaisia siksi, että ulkomaalaiset suostuvat tekemään työn paljon halvemmalla kuin suomalaiset. Voi minua tyhmää. No nyt ministeri Leppä on oikaissut käsityksiäni, ja kertonut sen todellisen syyn, miksi ulkomaiset kausityöntekijät ovat erittäin tärkeitä Suomelle.

Toisaalta, jos tämä olisi se todellinen syy, niin silloin se todellinen syyllinen löytyisi eduskunnasta. Siellähän ne päätökset tehdään, mitä taitoja suomalaisille opetetaan ammattikouluissa ja korkeakouluissa. Tuliko ministeri Leppä tässä epähuomiossa paljastaneeksi, että Suomen ammattikoulutuksesta puuttuu ihan tahallisesti tärkeitä palasia, jätetään opettamatta taitoja jotka ovat välttämättömiä Suomen talouden toimivuudelle — koska suomalainen ei kuitenkaan tekisi sitä työtä yhtä halvalla kuin ulkomaalaiset, joten miksipä niitä taitoja turhaan edes opetettaisiin suomalaisille?

Suomen yhteiskunnan ulkomaista riippumaton huoltovarmuus on tämän vuoden aikana havaittu aika köykäiseksi. Ei tarvitse paljonkaan rajojen mennä kiinni, kun on hätä kädessä, miten tää lehmä lypsetää, voitsä hei tsekata Youtubesta, oisko siäl mitää opetusvideoo?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu