Mitä jos Kokoomus tekisi uudestaan aloitteen pienpanimojen etämyynnistä?

Kokoomuksen tekemä aloite pienpanimojen etämyynnin sallimisesta kaatui surullisen kuuluisasti toukokuussa, kun kaikki hallituspuolueiden kansanedustajat äänestivät sitä vastaan. Vaikka moni yksittäinen kansanedustaja sekä kokonainen hallituspuolue (kuten Vihreät) on jo pitkään puhunut pienpanimojen etämyynnin sallimisen puolesta.

Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne kiteytti omissa kootuissa selityksissään, mitä tarkoittaa sanonta ”power corrupts”. Se tarkoittaa, että saadaksesi valtaa joudut myymään moraaliset periaatteesi, mutta kun vallan syrjään pääsee kiinni, siitä kiinni pitäminen tuntuu tärkeämmältä kuin mitkään moraaliset periaatteet.

https://www.verkkouutiset.fi/vihreiden-kansanedustaja-aanestin-omaa-kantaani-vastaan/

Erityisesti Vihreiden puolue sekoili tässä asiassa. Puoluejohtoa myöten moni Vihreiden kansanedustaja rauhoitteli omaatuntoaan painaessaan Ei-nappia, että tässä ei oikeasti äänestetä ”ei” pienpanimojen etämyynnille, vaan samasta aiheesta on ihan piakkoin tulossa hallituksen oma esitys, ja sille painetaan sitten Kyllä-nappia. Joten oikeastaan he eivät kokeneet äänestävänsä ”ei”. He aikoivat äänestää ”kyllä”, heti kun se luvattu vähän eri tavalla muotoiltu hallituksen esitys tulee äänestykseen.

Sitä hallituksen esitystä ei sitten koskaan tullut. Eikä ole tulossa, vaan asia on haudattu lopullisesti.

Nyt olisi mahdollista järjestää mielenkiintoinen ihmiskoe Vihreiden kansanedustajilla, jos Kokoomus tekisi uudestaan aloitteen etämyynnin sallimisesta pienpanimoille. Nyt kun tiedetään, että kaikki puheet ”hallituksen esityksestä, joka on tulossa ihan lähiaikoina” ovat täyttä puppua, jokainen Vihreiden tai muun hallituspuolueen kansanedustaja tietäisi äänestävänsä ihan oikeasti ”ei”, jos hän painaa Ei-nappia.

Tästä voitaisiin tehdä ihan yliopisto-tasoinen tutkimus. Miten Vihreä ihminen käyttäytyy äänestyskopissa, kun hän tietää ihan oikeasti äänestävänsä omia periaatteitaan ja vaalilupauksiaan vastaan, eikä mitään ryhmäkuriakaan kuulemma ole olemassa, eli kansanedustaja on siinä ihan yksin Ei-nappinsa kanssa? Mitä nappia Vihreä ihminen painaisi siinä tilanteessa, ja miksi?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu