Mitä Ukrainan sota opettaa: kannattaisiko Suomen pääkaupunki siirtää rannikolta Jyväskylään?

Puoli vuotta sitten kyselin, olisiko Suomen maanpuolustuksen kannalta hyvä asia, jos pääkaupunki tärkeine valtionhallinnon virastoineen olisi keskemmällä valtion aluetta, jossain Jyväskylän kohdalla.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/onko-maanpuolustuksen-kannalta-hyva-etta-paakaupunki-on-rannikolla-sukellusveneiden-ulottuvilla/

Tuo kysymys taisi olla silloin melko abstrakti. Kukapa tänne hyökkäisi? Ei nykyajan Euroopassa ole sotia. Mutta nyt kun sotia on taas ilmaantunut Eurooppaan, toistan tämän kysymyksen teille kaikille itseäni viisaammille:

Onko Ukrainan sodasta ammennettavista jotain ylimääräistä viisautta (tai onko viisautta olemassa jo omasta takaakin), olisiko potentiaalisen sodan tilanteessa Suomen maanpuolustukselle etu, että pääkaupunki olisi melko keskellä valtiota, mahdollisimman lähellä kaikkea ja kaukana valtion reuna-alueista, eikä pitkän valtion etelärannikolla, kaukana melkein kaikkialta?

+2
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu