Mitähän järkeä tässä on: ravintolat kiinni, mutta hautajaisissa sata ihmistä

Korona-epidemian hoito menee Suomessa niin, että yhdet mokaa, kaikkia rajoitetaan. Vaihto-opiskelijat ovat juhlineet isosti ja tyylillä eri puolilla Suomea, ja juhlivat varmaan edelleenkin.

https://yle.fi/uutiset/3-11843505

Yhdet mokaa, ja kaikkia rajoitetaan. Sitten yhdet mokaa edelleen. Koska yksiä koskee vain suositus, siinä missä toisia (kuten ravintoloita) koskee lainvoimainen määräys. Uskonnolliset yhteisöt ovat kokoontuneet hartaasti ja isosti yhteen eri puolilla Suomea, ja kokoontuvat varmaan jatkossakin. Mikäpä heitä pysäyttäisi, kun ovat Herran asialla?

https://yle.fi/uutiset/3-11849068

Voisimmeko sopia, että seuraavan epidemian saapuessa hoidetaan rajoitukset siten, että THL sanoo montako ihmistä saa kokoontua, ja sitten se rajoitus koskee niin maan perusteellisen tasapuolisesti kaikkia ihmisiä yhteiskunnassa? Ilman poikkeuksia. Ja rajoitusten rikkomisesta samat sanktiot kenelle tahansa osapuolelle. Nythän se menee niin, että jos ravintoloitsija rikkoo rajoituksia, siellä on pian poliisit paikalla, ja vähintään sakot maksettavana. Mutta jos opiskelijat bilettävät tai kirkko täyttyy sanan kuulijoista, siitä ei ole mitään seuraamuksia.

Jotain rajaa, epidemia-rajoitusten ja niiden rikkomisesta aiheutuvien seuraamusten eriarvoisuudellekin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu