MM-jääkiekon lippujen kuvottavien 12 EUR käsittelykulujen ei tarvitsisi olla laillisia

Ticketmaster ja Lippupiste lisäävät jääkiekon MM-kisojen lippujen hintaan 12 EUR per lippu ”toimitusmaksua”. Toimitus tarkoittaa käytännössä sitä, että lipun saa ladata PDF-muodossa omalle koneelleen.

https://yle.fi/urheilu/3-12162532

Muita erikoisia kassalla vastaan tulevia lisämaksuja löytyy yhteiskunnasta mm. yksityisten lääkäriasemien ”toimistomaksut”, jotka saattavat olla 15 – 20 euroa.

Tällaisten kansankusetusten ei tarvitsisi olla laillisia. Laki määrää jo nykyäänkin ylärajoja monille ”kassalla lisättäville” lisämaksuille, mutta ei näköjään tarpeeksi monelle. Tai sitten voimassa olevia lakeja kierretään.

Voimassa olevien lakien mukaan on kiellettyä lisätä jälkikäteen maksettavan palvelun hintaan ns. laskutuslisää kuluttajalle enempää kuin 5 euroa. Myös maksumuistutuksesta saa veloittaa kuluttajalta enintään 5 euroa. Lentolippujen yms. verkkokaupassa on nykyään laitonta aikoinaan yleinen vitsaus, että kassalla hintaan lisättiin yllättävä lisämaksu, jos ostos tehtiin luottokortilla.

Tällaisten yllättävien lisämaksujen keskeinen ongelma on se, että näkyvästi mainostetut hinnat eivät olekaan se hinta, jolla palvelun saa ostaa. Asiakkaan aikaa tuhlataan ostoprosessin läpikäymiseen, ennen kuin lopullinen täysi hinta kerrotaan asiakkaalle — joka saattaa olla korkeampi kuin mitä asiakas on halukas maksamaan palvelusta. Siinä tapauksessa asiakas poistuu ostamatta, ja yritys on tuhlannut hänen aikaansa.

+2
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu