Montako prosenttia Ukrainasta Venäjä aikoo vallata ensi talvena?

Heinäkuussa 2021 ennustelin, että Venäjä todennäköisesti valtaa ”kolmasosan Ukrainasta” seuraavien 12 kuukauden aikana.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/12-kk-ennuste-venaja-anneksoi-juridisesti-valko-venajan-ja-sotilaallisesti-kolmasosan-ukrainasta/

Sen suuntaiset huolet ovat viime aikoina nousseet julkiseksi puheenaiheeksi myös USA:n ja NATOn suunnalla. Tosin nyt ei puhuta enää vain ”kolmasosasta” Ukrainasta, vaan jopa koko Ukrainan valtaamisesta, mahdollisesti tammikuussa 2022.

https://yle.fi/uutiset/3-12199280

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b0d1ce1e-e0ea-4f9c-b519-a423637112ec

Ukrainan presidentti kävi syyskuussa Joe Bidenin puheilla Washingtonissa, ja kyseli milloin Ukrainan NATO-jäsenyys etenee. Siihen kysymykseen ei löytynyt vastausta Bideniltä, mutta sen sijaan Yhdysvallat lupasi antaa ”oikeudellista tukea” Ukrainalle Venäjän uhkaa vastaan.

https://yle.fi/uutiset/3-12080316

Myös Euroopan Unioni levittelee käsiään taas neuvottomana. Kiellettäisiinkö jonkun tuotteen tuonti tai vienti muutamaksi vuodeksi? Jos se auttaisi?

https://yle.fi/uutiset/3-12186152

Yhdysvallat harkitsee nyt aseiden toimittamista Ukrainalle. Afghanistanin kokemusten jälkeen on erittäin epäselvää, mitä hyötyä on sinänsä tehokkaasta aseistuksesta kokemattomissa käsissä. Syyrian ja Jemenin tilanteen valossa ei näytä myöskään todennäköiseltä, että aseistuksen lisääminen alueella olisi kovin hyvä uutinen paikallisille siviileille.

Olisin yllättynyt, jos Venäjä valtaa koko Ukrainan pysyvästi. Silloin Venäjä saisi haltuunsa miljoonien ihmisten väestön, joka vihaa miehittävää valtiota. Siitä ei seuraa mitään kovin hyvää, ja se tiedetään kai Venäjälläkin. Siksi uskon, että todennäköisin skenaario mahdollisessa sodassa olisi hyökkäys koko Ukrainan alueelle, Ukrainan asejärjestelmien tuhoamiseksi kaikkialla, mutta pysyvä miehitys ja alueiden liittäminen Venäjän valtioon vain sellaisilla alueilla, joiden venäjänkielinen ja Ukrainan nykyistä hallintoa kohtaan kriittinen väestö suhtautuu muuttuvaan tilanteeseen maltillisesti, jopa hyväksyvästi.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri, ehdokasnumero 461. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu