Myötätuntorahasto, osa 2: kun pikkupojat K-Raudan varaston polttivat

Poliisi on kuulustellut kahta alaikäistä poikaa, jotka polttivat Vantaalla K-Raudan varaston. Tappioiden sanotaan olevan 600,000 EUR suuruusluokkaa, ja vallitsevan oikeuskäytännön mukaan tekijät ovat todennäköisesti vahingonkorvaus-velvollisia täysimääräisesti, alaikäisyydestään huolimatta. 300,000 EUR velka molemmille palloksi jalkaan, matkalla kohti aikuisuutta.

https://yle.fi/uutiset/3-11415650

Lähes tasan vuosi sitten kirjoitin, että valtion budjetissa pitäisi olla myötätunto-rahasto, josta korvataan epätavallisia ja erityisen kalliiksi käyneitä kustannuksia, joissa oikeus ja kohtuus eivät maalaisjärjen mukaan tunnu kulkevan ihan käsi kädessä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/277481-valtion-budjettiin-myotatuntorahasto/

Lähes rutiininomaisesti kaikki alaikäisen maksettavaksi määrätyt vahingonkorvaukset omaisuuden tuhoamisesta pitäisi korvata sellaisesta rahastosta. Sellaista rahastoa ei kuitenkaan ole olemassa. Onneksi nyt korona-kriisin aikaan rahaa tuntuu löytyvän kaikenlaisille vintiöille ja viikareille. Löytyisikö valtion rahaa vähän myös ihan tavallisille ihmisille, ja erityisesti lapsille, eikä pelkästään kansainvälisten suursijoittajien luottoriskien takaamiseen?

0
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu