Myötätuntorahasto, osa 2: kun pikkupojat K-Raudan varaston polttivat

Poliisi on kuulustellut kahta alaikäistä poikaa, jotka polttivat Vantaalla K-Raudan varaston. Tappioiden sanotaan olevan 600,000 EUR suuruusluokkaa, ja vallitsevan oikeuskäytännön mukaan tekijät ovat todennäköisesti vahingonkorvaus-velvollisia täysimääräisesti, alaikäisyydestään huolimatta. 300,000 EUR velka molemmille palloksi jalkaan, matkalla kohti aikuisuutta.

https://yle.fi/uutiset/3-11415650

Lähes tasan vuosi sitten kirjoitin, että valtion budjetissa pitäisi olla myötätunto-rahasto, josta korvataan epätavallisia ja erityisen kalliiksi käyneitä kustannuksia, joissa oikeus ja kohtuus eivät maalaisjärjen mukaan tunnu kulkevan ihan käsi kädessä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/277481-valtion-budjettiin-myotatuntorahasto/

Lähes rutiininomaisesti kaikki alaikäisen maksettavaksi määrätyt vahingonkorvaukset omaisuuden tuhoamisesta pitäisi korvata sellaisesta rahastosta. Sellaista rahastoa ei kuitenkaan ole olemassa. Onneksi nyt korona-kriisin aikaan rahaa tuntuu löytyvän kaikenlaisille vintiöille ja viikareille. Löytyisikö valtion rahaa vähän myös ihan tavallisille ihmisille, ja erityisesti lapsille, eikä pelkästään kansainvälisten suursijoittajien luottoriskien takaamiseen?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu