Näin leikitään sotaa: Iranin ohjus-isku sisäpoliittisista syistä

Joskus on pakko vähän sotia ja ammuskella, sisäpoliittisista syistä. Tänään Iranin oli pakko ammuskella ohjuksilla USA:n tukikohtaan, jossa suomalaisiakin oli, jotta kansa Teheranin kaduilla on tyytyväinen valtionsa johdon rohkeuteen, jonka odotetaan olevan samaa tasoa kuin johdon aggressiiviset ja uhmakkaat puheet.

Ulkoministeri Haaviston haastattelusta ja aiemmista päivän uutisista rivien välistä lukemalla käy selväksi kaikki oleellinen:

Iran varoitti etukäteen että ohjus-isku on tulossa, jotta varmistutaan siitä että henkilövahinkoja ei synny. Eikä syntynyt, koska kaikki olivat pommisuojassa. Todennäköisesti kohteeksi vielä valittiin harmittomin mahdollinen, josta on mahdollisimman vähän haittaa vastapuolelle.

Sitten suoraa lähetystä Iranin kansalliseen televisioon, ohjukset tuhoavat jotain USA:n armeijalle kuuluvaa keskellä kuivaa aavikkoa. Iranin kansalle jätetään kertomatta, että iskusta oli varoitettu etukäteen, ja ettei mitään tärkeää tuhoutunut. Näin kansalle luodaan illuusio kunniakkaasta ja rohkeasta valtion johtajasta ja armeijasta, joka määrää kaapin paikan maailmassa.

Oscar-gaalassa nähdään ensi vuonna. Paras miespääosan esittäjä: Donald Trump. Ohjaus ja leikkaus: Hasan Ruhani.

https://yle.fi/uutiset/3-11148866

https://yle.fi/uutiset/3-11147549

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu