Näitäkin asioita voitaisiin tutkia valtion rahoilla, venäläisen feminismin sijasta

Tieteen rahoitus ihmetyttää nyt monella taholla. Toiset kyselevät, miksi valtiolta ei löydy rahaa tutkimukseen yhtä paljon kuin ennenkin? Toiset ihmettelevät, miksi valtio tuhlaa niin outojen ja Suomen talouden kannalta hyödyttömien asioiden tutkimukseen? Kuten venäläinen feminismi tai espanjalainen kirjallisuus. Espanjan kieliset valtiot tutkivat kyllä omaa kirjallisuuttaan aivan riittävästi, sen voin luvata. Siitä en mene takuuseen, että Kremlin budjetista löytyy yhtään löysää jaettavaksi feminismin tutkimukseen.

Valtion rahoituksella voitaisiin tuottaa ihan relevanttiakin tietoa politiikan asialistalla oleviin aiheisiin. Esimerkiksi turvapaikan hakijoiden taustoista ja motiiveista on liikkeellä jos jonkinmoista huhua. Katkaistaan huhuilta siivet, ja tutkitaan mikä tilanne on oikeasti. Voisiko valtio rahoittaa tutkivia journalisteja jalkautumaan turvapaikan hakijoiden keskuuteen anonyymeillä haastatteluilla, joissa yritetään kaivaa esiin se toinen totuus, jota ei kerrota välttämättä viranomaisille haastatteluissa. Jos joku toinenkin totuus on olemassa. Mistä minä tiedän, onko.

  • Miksi sinulla ei ole passia? Mitä sille tapahtui, milloin, ja miksi?
  • Miksi valitsit juuri Suomen päämääräksi? Muitakin valtioita on niin paljon matkasi varrella, joten miksi juuri Suomi?
  • Paljonko sinulta on kulunut rahaa salakuljettajien vaatimiin maksuihin matkan varrella kotimaastasi Suomeen asti?
  • Mikä oli (tai on edelleen) perheesi sosioekonominen status kotimaassasi? Olitteko köyhälistöä, alempaa keskiluokkaa, ylempää keskiluokkaa, vai jopa varakasta eliittiä?

Tässä olisi muutama aihe, joissa faktoille olisi käyttöä suomalaisessa politiikassa. Vai onko se parempi, että näistä aiheista ei ole tarjolla kunnollista tietoa? Olisiko se hyvä vai huono asia, että tietäisimme näistä asioista enemmän? Luulot pois, tietoa tilalle.

Keitä Suomeen tulee, ja miksi?

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu