Närpiön maatalouden vietnamilainen ihme: kiskontaa ja köyhien rahastusta

Närpiön ylpeys on halvan työvoiman maahantuonti Vietnamista maatalouden töihin. Tasan vuosi sitten epäilin blogissa, että Närpiön konsepti on enemmän ongelma kuin ratkaisu. Epäilin myös, että Närpiön suunnalla maksetaan niin pientä palkkaa Vietnamin väelle, että jos Suomessa astuisi voimaan mikä tahansa lakisääteinen minimipalkka, Närpiön kupla puhkeaisi kuin ilmapallo.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/narpion-ongelma-halpatyovoimaa-ulkomailta-tanne-ja-heti/

Uusimpien tietojen mukaan asiat ovat Närpiössä joiltakin osin vielä huonommin kuin ajattelin. Vietnamista rekrytoitavilta minimipalkkaisilta työntekijöiltä kehdataan joissakin tapauksissa kiskoa jopa 10,000 – 20,000 EUR suojelurahaa työpaikan saamisesta. Ilmankos nuo asettuvat aloilleen Suomeen niin kiltisti ja pitkäaikaisesti. Pakkohan se on jäädä töihin pidemmäksi aikaa, kun on tuollainen velkaorjuus pallona jalassa.

https://yle.fi/uutiset/3-12282585

Närpiön kunnanjohtaja on ylpeillyt mediassa heidän kuntansa ylivertaisesta osaamisesta ulkomaisen työvoiman houkuttelussa ja pitkäaikaisessa sitouttamisessa paikkakunnan asukkaaksi. Tähän taitaa päteä kuuluisa sanonta: jos joku asia on liian hyvää ollakseen totta, todennäköisesti se ei ole totta, vaan siinä on joku koira haudattuna.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu