NATO-lauma korvat luimussa alfa-USA:n selän takana

Luuletteko, että motivoi? Keskustella talouspolitiikasta nimittäin. Ei motivoi, kun liikkeellä on yksisuuntaista kommunikaatiota, eli blogeja joissa on kommentointi suljettu. Ja viisaasti onkin, jottei kukaan voisi nakertaa blogissa esitetyn ajattelutavan uskottavuutta kommentoimalla sitä.

Myöskään kansainvälisestä politiikasta puhuminen ei motivoi kovin paljon. Kannattaako lehdistöä edes lähettää valtioiden presidenttien ja ulkoministerien luokse, kun me tiedämme jo etukäteen miten retoriikka menee. Se menee näin:

Kukaan ei ole koskaan väärässä, eikä kukaan ole koskaan tehnyt mitään väärää.

Suomen ministeri Ohisalo tosin pyyteli anteeksi, kun kansainvälinen tuomioistuin moitti Suomea saamelaisten ihmisoikeuksien polkemisesta. Tämä johtuu siitä että Suomi ei ole alfa-uros, vaan pahnan pohjimmainen jota muut käskyttävät.

Alfa-urokset eivät ole koskaan väärässä. Venäjä, Kiina tai USA eivät ole koskaan väärässä, eivätkä tee koskaan mitään väärää. Ne ovat aina oikeassa, ja kaikki mitä ne tekevät oli aina oikein. YLE uutisoikin tästä ansiokkaasti vuonna 2016, otsikolla ”Venäjä ei ole koskaan väärässä – Marija Zaharovan tehtävänä on kertoa miksi”.

https://yle.fi/uutiset/3-8686488

Tässä uutisessa oli vain yksi puute, mahdollisesti aika räikeäkin sellainen. Ei kai YLE vain yritä antaa ymmärtää että vain Venäjä ei ole koskaan väärässä, ja vain Venäjän tiedottajan tehtävä on kertoa miksi? Jos näin olisi, se olisi kyllä pohjanoteeraus YLE:ltä, mutta luotan Suomen virallisen tietotoimiston puolueettomuuteen.

NATOn kriisikokous antoi juuri tänään taidonnäytteen kansainvälisen politiikan retoriikasta, jossa alfa-uros ei ole koskaan väärässä. NATO kehuskelee usein olevansa ”siviilien demokraattisesti johtama järjestö”. Höh, kattia kanssa. Demokratiaan kuuluu sananvapaus, ja rohkeus sanoa oma mielipiteensä. NATOn kriisikokouksen anti tänään oli sen sijaan jotain aivan muuta, ainakin YLEn raportin mukaan:

”Nato vaatikin huippukokouksessa Irania välttämään väkivallan käyttöä vastaisuudessa.”

https://yle.fi/uutiset/3-11145797

Hetkinen, seis. USA tappaa iranilaisia korkeimman tason johtajia ohjuksella. Syntyy kansainvälinen kriisi. NATO kerääntyy kriisipalaveriin, ja kokouksen anti on, että NATO vaatii *Irania* välttämään väkivallan käyttöä vastaisuudessa. Mutta sehän oli USA joka juuri käytti väkivaltaa. Kyllä, mutta kansainvälisen politiikan retoriikan lakien mukaan alfa-uros ei ole koskaan väärässä, eikä alfa-urosta hännystelevä selkärangaton lauma, jota NATOksi kutsutaan, voi lausua alfa-uroksestaan mitään muuta kuin että USA oli oikeassa tälläkin kertaa. Kuten on ollut jokaisella aiemmallakin kerralla, ja tulee olemaan jokaisella kerralla tulevaisuudessakin.

Jokainen suurvalta on aina oikeassa. Venäjä ei ole koskaan väärässä. Kiina ei ole koskaan väärässä. USA ei ole koskaan väärässä.

Tänään oli NATOn tiedottajan tehtävänä kertoa, miksi.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu