NATO-vehkeily jatkunee: eduskunnalta vain ”nuhteet” puolustusministeriölle

Eduskunnan puolustusvaliokunta on antanut ”nuhteet” ulkoministeriölle ja puolustusministeriölle [olisi pitänyt mainita myös: presidentti Sauli Niinistölle] siitä, että nämä pimittävät eduskunnalta tietoa NATO-yhteistyöstä ja sotilaallisesta yhteistyöstä Britannian kanssa.

https://yle.fi/uutiset/3-11370206

Vai että ”nuhteet”. No ei tässä sitten ole mitään ongelmaa. Eipä nuhteet ketään haittaa, antaa tulla vaikka toisetkin nuhteet joskus. Poliittinen pelimies kyllä sen verran kestää. NATOn kanssa veljeily jatkunee vähintään samaa tahtia kuin ennenkin.

Valiokunta kuvailee tiedonsaantioikeuden laiminlyömistä ”räikeäksi”. Voi kauheaa.  No tehdään sama vielä toistekin, kun tästä ei mitään muuta seuraa kuin kohtelias kirjelmä, jossa kerrotaan kuinka ”räikeä” laiminlyönti oli kyseessä.

Puolustusvaliokunta muistuttaa ministeriöille, että ”eduskunnan on oltava etukäteen tietoinen kaikista kehityskuluista”. Ilkka Kanerva toteaa tomerasti: ”Tämän ei pidä toistua.” Joo joo, ei tämä toistu. Varmaankaan. No mutta jos nyt vähän kuitenkin? Kun ei kerran mitään rangaistusta aiheudu, ja laiminlyönneillä vilpillisesti laaditut sopimuksetkin saavat näköjään olla voimassa.

Ainoa ryhdikäs menettely olisi todeta, että tässä on protokolla, tätä noudatetaan, ja yksikään sopimus ei ole voimassa, joka on tehty rikkoen tätä protokollaa. Repikää ne jo laaditut sopimuksenne yhteistyöstä NATOn ja Britannian kanssa, vilpillisesti laadittu ei ole voimassa, ja sillä hyvä.

Siinä olisi demokraattiset ”nuhteet” harvainvaltaan taipuvaiselle presidentille, ulkoministeriölle ja puolustusministeriölle.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu