NATOn aivokuolema: jäsenmaat kaappaavat toisiltaan väestön suojavarusteita

Ranskan presidentin syksyllä lausumat huhut NATOn aivokuolemasta eivät ehkä olekaan kovin suuresti liioiteltuja. Sodassa koronaa vastaan NATO-maat eivät ole osoittaneet minkäänlaista moraalista yhtenäisyyttä tai solidaarisuutta toisiaan kohtaan. Yhteenkuuluvuuden tunne ja solidaarisuus ovat sodassa jopa tärkeämpiä kuin aseet, koska niistä kumpuaa luottamus siihen että kaveri taistelee rinnalla loppuun asti, eikä tee ohareita ja yllättävää diiliä vihollisen kanssa.

Tällä hetkellä NATO-maat eivät juuri muuta teekään kuin ohareita toisilleen. Turkki pysäytti Kiinasta Espanjaan matkalla olleen lähetyksen hengityskoneita, ja takavarikoi ne itselleen ”toistaiseksi”, koska Turkin kansa saattaa tarvita niitä. Välilasku luotetun NATO-kumppanin lentokentän kautta ei ollutkaan niin hyvä idea. Välilasku Moskovan kautta olisi ollut todennäköisesti jopa turvallisempi näille väestönsuojelun tarvikkeille nykyhetken tilanteessa. Tarvikkeet olisivat saattaneet päästä Espanjaan perille vihollismaan kautta paremmin kuin NATO-kumppanin lentokentän kautta.

Ja sitten USA:n oharit oikeastaan vähän joka toiselle NATO-”kumppanille”. Politico-lehden artikkeli luettelee, että Kanadan hallitus moittii USA:ta vientikiellon asettamisesta hengityssuojaimille, joita Kanada on yrittänyt tilata USA:sta. Lisäksi USA on kaapannut ison rahatukun kanssa itselleen Kiinasta väestönsuojelun tarvikkeiden lähetyksiä, jotka olivat matkalla Ranskaan ja Saksaan. Siis jo matkalla, jo myyty.

Korona-epidemian alkuvaiheessa taivaanrannan maalarit kirjoittelivat, että korona tulee yhdistämään ihmiskunnan taisteluun yhteistä vihollista vastaan. Näin ei taida olla käymässä. Sen sijaan korona-epidemian aiheuttama paniikki väestönsuojelun tarvikkeiden rohmuamisessa itselle ja pois muilta on paljastamassa, että läntinen maailma ja NATO eivät ole oikeasti edes niin solidaarisia toisilleen ja moraalisesti yhtenäisiä kuin on kuviteltu tähän asti.

https://www.web24.news/u/2020/04/the-government-admits-that-turkey-has-retained-a-plane-with-respirators-that-were-from-spain.html

https://www.politico.com/news/2020/04/03/ppe-world-supplies-coronavirus-163955

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu