Ne köyhät kansat, joihin korona-rokotetta testattiin, saavat rokotetta viimeisenä

Maailma lepää laakereillaan. On joitakin asioita, joihin voimme luottaa universumissa. Nimittäin se periaate, että riskejä testataan ensin köyhillä, ja hyödyt annetaan ensin rikkaille. Näin on käymässä korona-rokotteen kanssa, kuten amerikkalainen vasemmistolainen media The Intercept toteaa artikkelissaan:

https://theintercept.com/2020/12/31/covid-vaccine-countries-scarcity-access/

Kiitos Jumalalle, Sanna Marinille ja Euroopan Unionille, että Suomi saa korona-rokotetta ensimmäisten valtioiden joukossa globaalisti. Me olemme sen ansainneet. Rahoillamme nimittäin. Meillä on rahaa, joten lääketeollisuus myy meille ensin.

Lääkeyhtiöiden toimitusjohtajat ovat muistaneet kiitospuheissaan toki myös niitä kansoja, joiden ansiosta meillä on nyt korona-rokote. Nimittäin sellaiset vähän köyhemmät maat kuin Argentiina, Etelä-Afrikka, Brasilia ja Turkki, joiden väestön keskuudessa rokotteen teho ja turvallisuus testattiin ensimmäisenä.

Kiitos, Argentiina! Rakastan teitä, Etelä-Afrikka! Samba soikoon kunniaksenne, Brasilia! Olen kiitollinen myös Turkin väestölle, vaikka en aina sen presidentille.

Mutta pysykää silti jonon hännillä, te köyhät. Nyt aletaan rokottaa ensin suomalaisia, ja muiden varakkaiden länsimaiden väestöä. Kyllä te Argentiina, Etelä-Afrikka, Brasilia ja Turkki vielä rokotetta joskus saatte. Odotelkaa kaikessa rauhassa noin puoli vuotta. Pienehkö osa väestöstänne saattaa kuolla koronaan sitä odotellessa, mutta hei, elämä on tällaista. Aina ei voi saada sitä mitä haluaa. Joskus täytyy odottaa omaa vuoroaan.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu