Neljä Taliban-hallituksen ministeriä ovat entisiä USA:n Guantánamo Bayn vankeja

Waterboarding-kidutuksesta ja oransseista vankien haalareista tunnettu USA:n armeijan vankileiri Guantánamo Bayssa, Kuuban itäosassa, on yksi synkimpiä paikkoja maailmassa. Joka sinne joutuu, ei tiedä miksi hän on siellä, mistä häntä syytetään, saako hän todistella syyttömyyttään oikeudessa, tai pääseekö hän koskaan pois sieltä. Jos tarpeeksi kauan kuormitetaan henkisesti, henkilö ei välttämättä lopulta edes tiedä, kuka hän on ja mitä hän on tehnyt elämässä. Mikä on totta ja mikä harhaa.

Jos Guantánamo Bayn asukkaita aiotaan viedä oikeuteen 20 vuoden puoskaroinnin jälkeen, on ihan relevantti kysymys, tietävätkö ne ihmiset enää itsekään, ovatko he syyllisiä vai syyttömiä siihen mistä heitä syytetään oikeudessa.

Neljä entistä Guantánamo Bayn vankia on nyt nousemassa Afghanistanin hallitukseen ministereiksi. Juuri sen syvemmältä ei voi nousta sen korkeammalle yhteiskuntien hierarkiassa. Onni täällä vaihtelee.

https://www.foxnews.com/politics/4-prisoners-bowe-bergdahl-exchange-obama-senior-taliban-posts

https://nypost.com/2021/09/07/four-taliban-members-swapped-for-bowe-bergdahl-now-in-afghan-government/

Nämä ryysyistä rikkauksiin nousseet entiset vangit saavat kiittää Allahin lisäksi myös USA:n armeijan sotilaskarkuria Bowe Bergdahlia, joka hölmöili Afghanistanissa vuonna 2009, ja lähti karkuun asepalveluksesta omille teilleen. Taliban otti hänet vangiksi, ja viisi vuotta myöhemmin USA suostui vaihtamaan muutamia Guantánamo Bayn vankeja Bowe Bergdahliin. Bergdahl sai USA:ssa tekosistaan 10,000 dollarin sakot ja alennuksen sotilasarvossa, mutta ei päivääkään vankeusrangaistusta.

https://www.nytimes.com/2014/06/01/us/bowe-bergdahl-american-soldier-is-freed-by-taliban.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Bowe_Bergdahl

ISIS tuli tunnetuksi videoista, joilla he mestaavat länsimaisia panttivankejaan raa’asti. Taliban osoittautui tässä Bergdahlin tapauksessa viisaammaksi. Kiinni saatua vihollista ei teloitettu vihan kiihkossa, vaan häneen suhtauduttiin arvokkaana sotasaaliina, josta voi olla hyötyä eräänä päivänä jossain vaihtokaupassa.

+3
IonMittler
Perussuomalaiset Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu