Netanyahun vaalilupaukset roskiin: Israel ei anneksoi alueita Länsirannalta

Pitkin kevättä ja kesää on  ihmetelty, onko Israelilla pokkaa liittää sodassa valtaamiaan alueita Länsirannalla juridisesti omaan valtioonsa, kuten Netanyahu lupasi äänestäjilleen, ja äänestäjät kiittivät häntä siitä ruhtinaallisella äänisaaliilla. Siirtokuntien rakentaminen palestiinalaisten maille ja alueiden anneksointi nauttii suurta suosiota Israelin juutalaisen väestön keskuudessa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/liittaako-israel-jordan-laakson-itseensa-vai-vedattiko-netanyahu-aanestajia/

Toukokuussa pohdiskelin, liittääkö Israel Jordan-laakson itseensä, vai vedättikö Netanyahu äänestäjiä. Jos vedätti äänestäjiä, niin hän tarvitsisi jonkun ulkoisen tekijän (tekosyyn), joka pakottaa hänet luopumaan vaalilupauksestaan liittää alueita Israelin valtioon. Donald Trump oli minun suosikkini antamaan sellaisen määräyksen ystävälleen Netanyahulle. Ja niin siinä sitten kävi, että Trump on ottanut itselleen kunnian Israelin suostuttelemisesta luopumaan Länsirannan alueiden anneksoinnista.

https://www.cbsnews.com/news/trump-announces-peace-agreement-israel-united-arab-emirates/

Kahden valtion mallia on julistettu kuolleeksi jo moneen kertaan, mutta minä alan uskoa kahden valtion malliin yhä vahvemmin. Rauhansopimukset uusien arabimaiden kanssa kertovat siitä, että Israel on valinnut tien ryhtyä arabimaiden ystäväksi. Aina sellaista tietä ei ole ollut edes tarjolla, mutta nyt on. Sen tien päässä häämöttää Palestiinan valtion kunnollinen perustaminen. Miltä sen kartta sitten näyttääkin, aikanaan. Voi olla että poliittinen kehäkettu Netanyahu ehtii elinaikanaan tehdä vielä uudet oharit uskollisille äänestäjilleen siionistisessa äärioikeistossa, ja lakkauttaa rauhan esteenä olevat siirtokunnat Länsirannalta.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu