Nobelin rauhanpalkinto toimittajille sananvapauden edistämisestä: yes, vihdoin Assang…

Norjalainen pieni suljettu sisäpiiri on jakanut Nobelin rauhanpalkinnon kahdelle toimittajalle, sananvapauden edistämisestä.

https://yle.fi/uutiset/3-12134455

No niin, vihdoin Julian Assange saa tunnustusta elämäntyöstään? No ei saa. Täysin pelle norjalainen komitea ei todellakaan palkitse sellaista tahoa, joka on kriittinen johtavia NATO-maita kohtaan.

Olen joskus pohtinut, että sopivampi nimitys Nobelin rauhanpalkinnolle (Nobel Peace Prize) olisi dynamiitti-palkinto (Dynamite Piece Prize). Mainittu herra oli erittäin ansioitunut räjähteiden tehtailija. Palkittujen listalta löytyykin useita innokkaita pommittajia, kuten Jasser Arafat ja Barack Obama.

Mutta jos rehellisiä ollaan, niin palkinnon nimi voisi olla ihan suoraan ja kiertelemättä The NATO-Sanctioned Political Correctness Prize. NATOn hyväksymä poliittisen korrektiuden palkinto. Se on hyvin pitkälti se ansio, josta suuri NATOn ystävä Martti Ahtisaari sai palkinnon aikoinaan. Ja epäilemättä myös kriteeri, jolla jäseniä valitaan tuohon suljettuun sisäpiiriin, joka tämän palkinnon jakaa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu