Nyt EU:n pitäisi keskustella veronkierrosta, sen sijaan keskustellaan rahan lahjoittamisesta
Korona-kriisin pitäisi pakottaa EU-maat kiristämään vyötä, ja ehkäisemään veronkiertoa. Esimerkiksi sellaista kuin Applen, IKEAn tai suomalaisen Huhtamäen veronkierto-sopimukset EU-maiden Irlannin, Hollannin tai Luxemburgin kanssa.
https://yle.fi/uutiset/3-11448701
Mutta sen sijaan Brysselissä keskustellaankin siitä, että Suomen kaltaiset nettomaksajat keräävät rehellisiltä veronmaksajiltaan vielä nykyistäkin suurempia lahjoituksia yhteiseen pottiin.
Tätä minä sanoisin jo korruptioksi. Missä EU, siellä veronkierto.
Eipä tule EU:ssa mieleenkään, että massiivisen rahan jaon sijasta sääntöjä sekä vyötä pitäisi kiristää.
On käsittämätöntä miten tehottomaksi EU on lähes kaikessa osoittautunut.
Ilmoita asiaton viesti
Sanotaan nyt niin, että isokenkäiset poliitikot (Suomen hallitus mukaanlukien) erittäin sujuvasti jättävät veronkierron massiiviset ongelmat ottamatta edes puheeksi, ja sen sijaan pyrkivät pumppaamaan rahaa rehellisiltä kansalaisilta.
En käyttäisi sanontaan ”ei tule mieleenkään”. Kyllä ison kaliiberin poliitikot tietävät. Se on valinta, mitä otetaan puheenaiheeksi, mutta mieleen se kyllä tulee.
Ilmoita asiaton viesti
Etkös sinä ja muut kitsailijat ole juuri vastustanut EU:n puuttumista verotukseen. Jokin linja nuivillakin saisi olla vastustuksessaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä minulla linja on ollut blogeissa hyvin pitkällä tähtäimellä: ei rahalahjoituksille, kansainvälinen verosuunnittelu pois, ja veroparatiisit täydelliseen kauppasaartoon. Sellaiseen kuin USA:lla on ollut 60 vuotta Kuubaa vastaan, mutta sillä erolla että motiivina ei ole riistokapitalismin rakentaminen, vaan sen purkaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Yhteensä EU:n alueella menetetään verotuloja noin 170 miljardin edestä vuodessa, joko huijauksien tai verosuunnittelun takia. Arvonlisäveropetoksilla EU:ssa jää ehkä jopa 60 miljardin euron edestä veroja maksamatta vuodessa. Aktiivisen verosuunnittelun takia EU:n alueella jää veroja maksamatta yli 100 miljardin euron edestä.
EU:n omien arvioiden mukaan menetetty summa saattaa olla jopa 1000 miljardia euroa vuodessa. Kukaan ei tarkkaan tiedä todellista määrää.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/05/13/paljonko-meilta-oikeasti-varastetaan-alv-petoksilla-verottajaa-pystyy
https://www.internationalinvestment.net/news/4009706/tax-evasion-costs-eu-eur170bn-euros
https://ec.europa.eu/taxation_customs/fight-against-tax-fraud-tax-evasion/a-huge-problem_en
Ilmoita asiaton viesti
Tähän on syytä lisätä vielä, että digijättien työllistävä vaikutus on aika pieni, joten samalla myös palkkatuloista saatavat verotulot ovat alhaisia. Siksi olisi erityisen tärkeää, että yrityksiä verottamalla saadaan tuloja.
Ilmoita asiaton viesti
Emme me mitään rehellisiä veronmaksajia. Emme vain pysty löytämään keinoja kiertää veroja palkkatyöläisinä. Siksi jäämme aina maksumiehiksi.
EU ei halua tehdä mitään veroparatiiseille ja niiden käytölle. Pelätään pääomien pakenemista. Toisekseen veroparatiiseissa on lukemattomien poliitikkojen tilejä.
EUn parlamentin nokkamiehissä on useita entisiä bankstereita, joiden etujen vastaista veroparatiisien käytön esto oli. Komission pitkäaikainen puheenjohtaja J-L Juncker ihan omatoimisesti rakensi kotimaastaan Luxemburgista EUn veroparatiisin ja oli useita kertoja epäiltynä talousrikoksista, mutta pääsi aina pälkähästä eikä kukaan tiedä miksi.
Ilmoita asiaton viesti
Varsinkaan sitä ei moni tiedä, miksi Juncker kaikkien talousrikostensa jälkeen nostettiin EU:n johtopaikalle.
Ilmoita asiaton viesti
Koska tunsin Raimo Sailaksen vain julkikuvansa perusteella HS:n sivuilta, tulee mieleen Sanna Marin edellä aikaansa. Otti nimiinsä eläköidyttyään huippuhienoja analyysejä Singaporen pörssikehityksestä. Vastuuta isänmaasta.
Voi olla, ettei tästä selvitä, kuten Katri Kulmuni on sanonut. Pörssi ei koskaan nuku, aina jossakin päin palloa arvotetaan omaisuuksia, perusteli Christoffer Taxell miksi ”savolaisten” jahkailua päätöksenteossa ei voida katsoa pörssiyhtiöiden hallituksissa. Nopeat syövät hitaat.
Ilmoita asiaton viesti
Keskustellaan mitä keskustellaan, HS tietää mistä kenkä puristaa:
https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005727479.html
Ilmoita asiaton viesti
Sitä mitä jalkopallossa ennen sanottiin naispalloilun Suomen mestaruussarjaksi, kulkee vastedes nimellä Kansallinen liiga. Ruotsin kielellä kaiketi Nationell liga. Joku vääräleuka voisi sen lausuessaan nostaa käden yläviistoon tervehdysasentoon.
Ilmoita asiaton viesti
Olisin itse veikannut että Applet, ikeat, sun muut isot firmat luultavammin toimivat täysin kaikkien verolakien mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä rajoilla, Applehan sai tuomion EU:lta lakien rikkomisesta: verosopimus tulkittiin laittomaksi valtiontueksi, jota se onkin, kuten kaikki nuo muutkin. Eihän markkinataloudesta tule mitään, jos edes verot eivät ole samat kaikille.
Ilmoita asiaton viesti
Olen ihmetellyt sitä, mitä tekee valtionyritys Fortum mainitsemissasi maissa eli maat Irlanti, Belgia ja Luxemburg. Ministeri Mika Lintilä ei edes tunnusta/tunnista näiden maiden olevan verokeitaita tai veroparatiiseja. Valvooko kukaan ylipäätään Fortumin touhuja?
Ilmoita asiaton viesti
Onhan valtion yhtiöillä omistajaohjauksesta vastaava ministeri. Joku pukki kaalimaan vartijana. Joten eipä juuri valvontaa.
Ilmoita asiaton viesti