Nyt ihmetellään USA:n biologisten aseiden laboratorioita, jotka ovat Ukrainassa sodan keskellä

Viimeisin käänne Ukrainan sotaa koskevassa keskustelussa ovat noin 30 biologisen sodankäynnin laboratoriota, jotka Venäjä väittää USA:lla olevan Ukrainan maaperällä. Venäjän väitteet ovat jo vähän vanhempaa tietoa, eikä niitä ole otettu kovin vakavasti, kun ne on lausuttu samaan hengenvetoon kun puhuttiin myös denatsifikaatiosta, sekä rauhantahtoisesta erityisoperaatiosta joka ei ole sota.

Tämä asia on nyt kuitenkin noussut vakavampaan julkiseen keskusteluun, kun Yhdysvaltojen senaattori Marco Rubio kysyi alivaltiosihteeri Victoria Nulandilta, onko Ukrainalla biologisia aseita. Nuland vastasi kysymykseen, että USA on huolissaan biologisista [sotilaallisista] tutkimuskeskuksista, joita [USA:lla] on Ukrainan maaperällä, jotta ne eivät päädy Venäjän haltuun.

https://twitter.com/ggreenwald/status/1501313109520175104

Vai niin. Tuli nyt sitten nähtyä tämäkin päivä, kun siteeraan Kiinan kommunistisen puolueen valvovan silmän alla toimivaa, tiukasti sensuroitua Xinhua-uutispalvelua etsiäkseni tietoa asiasta, josta pitäisi keskustella länsimaissa nykyistä enemmän.

http://www.xinhuanet.com/english/northamerica/20220308/cf0d75294eb649f098f33dcde4a01495/c.html

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja vaatii, että USA:n pitäisi kertoa avoimesti, mitä tutkimusta ja vaarallisia organismeja heillä on Ukrainan maaperällä olevissa laboratorioissa. Yhdysvalloilla on Kiinan tiedottajan mukaan 336 biologisen sodankäynnin laboratoriota yhteensä 30 eri maassa (myös Kiinassa, joista surullisella tavalla kuuluisin on Wuhanissa). Kiinan edustaja valittelee sitä, että Yhdysvallat on viimeiset 20 vuotta jarruttanut ja estellyt kansainvälisen valvonnan kehittämistä, jolla kontrolloitaisiin ja rajoitettaisiin biologisten aseiden kehittelyä.

Kyllä tässä on monenlaista pukkia kaalimaan vartijana, kun kolme suurvaltaa säätää keskenään ”rauhaa maailmaan”.

+6
IonMittler
Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu