Nyt on Amerikkaa! Rahalla suurlähettilääksi, ja siirtokunnat laillisiksi

Jos amerikkalaisilta poliitikoilta kysytään, USA on maailman paras demokratia. Presidentin vaalikampanja tosin maksaa niin paljon, että on turha pyrkiä presidentiksi jos et ole joko miljardööri tai sellaisten hyvä kaveri. Rahalla on USA:ssa niin suora suhde poliittiseen menestykseen, että kun sen sanoo ääneen, se kuulostaa ihan naurettavalta salaliittoteorialta.

Mutta totuus on vielä taruakin ihmeellisempää. Tällä viikolla on nimittäin uutisoitu USA:n Euroopan Unionin suurlähettilään toilailuja, ja sivumennen mainittu, että hän osti itselleen suurlähettilään paikan rahalla Trumpilta. Ilman mitään aiempaa poliittista kokemusta.

https://yle.fi/uutiset/3-11077639

Siis suurlähettilääksi, yhteen maailman tärkeimmistä maailmanpolitiikan keskuksista. Rahalla. Ilman minkäänlaisia poliittisia meriittejä.

Kiitos YLE ja muu suomalainen media, että kerroitte asian minulle nyt.

Miksi ette kertoneet sitä aiemmin? Tämä kysymys vaivaa minua, koska pakkohan poliittisten toimittajien oli tietää se.

Elämme totuuden jälkeistä aikaa. Ja kohta ilmeisesti myös politiikan jälkeistä aikaa.

 

Ameriikan suunnalta kuuluu myös uutisia liittyen Israelin siirtokuntien lailliseen asemaan. Pakkohan tässä oli käydä näin, ei kai Israelin (ja USA:n) vuosikymmeniä jatkuneen viivytys- ja kukkulanvaltaus-taktiikan päämäärä voinut olla rehellisesti rauhan sopiminen palestiinalaisten kanssa. Pakkohan siinä oli olla todellisena päämääränä koko ajan vain alueiden valtaus, ja vallattujen alueiden kanonisointi osaksi juutalaista Israelia sillä menetelmällä, että tarpeeksi pitkä aika kultaa muistot.

https://yle.fi/uutiset/3-11074898

Euroopan Unioni on sentään toista maata. Ryhdikäs ja moraaliltaan suoraselkäinen toimija maailman politiikan petollisessa aallokossa. Euroopan Unioni on niin suoraselkäinen, että se vaatii Israelin laittomissa siirtokunnissa valmistettuihin tuotteisiin merkinnän, missä ne on valmistettu, kun niitä tuodaan vapaasti Euroopan Unionin markkinoille.

https://yle.fi/uutiset/3-11064214

Toki jos Euroopan Unioni olisi oikeasti suoraselkäinen moraaliltaan, niin laittomissa siirtokunnissa valmistettujen tuotteiden maahantuonti Euroopan Unionin alueelle olisi laitonta, ja sillä hyvä. Mutta me emme toki voi vaatia Euroopan Unionia yltämään aivan mahdottomiin moraalisiin urotekoihin. Rajansa kaikella, moraalisella suoraselkäisyydelläkin.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu