Nyt on NATO-myyjän markkinat: Turkki haluaa kurdit maanrakoon, Kroatia lakimuutoksen Bosniaan, entäs muut?

Tulee poliittisesti vauhdikas kesä, kun Sauli Niinistö myy tarvittaessa vaikka mummonsa vastineeksi siitä, että jokainen NATO-maa puoltaa Suomen NATO-hakemusta.

Järjestääkö Turkki huutokaupan Venäjän ja Suomen välille: kumpi tarjoaa enemmän Turkin äänestä? Erdogan voisi myydä puoltavan äänen vastineeksi vaikka siitä, että kurdien ihmisoikeudet ja valtiollisen itsenäisyyden pyrkimykset haudataan kerralla ja lopullisesti. Luvataan vaikka Erdoganille poliittisesti vaientaa Suomen kurdit, ja samalla kaiken maailman bloggarit jotka osoittavat myötätuntoa kurdien valtiollisille pyrkimyksille. Esimerkiksi tällaiset blogit voisi kriminalisoida ja sensuroida pois kuljeksimasta, Erdoganin lepyttämiseksi:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/kurdien-itsenaisen-valtion-kaipuu-on-asetettava-samalle-viivalle-palestiinan-kanssa/

Kroatian presidentti on visioinut, että nyt olisi hyvä hetki kiristää Bosnia-Hertsegovinaa, että he muuttavat jotain etnistä lainsäädäntöä, tai muuten Kroatia äänestää Suomen NATO-hakemusta vastaan. Bosnia-Hertsegovinalla ei tosin ole mitään tekemistä NATOn eikä Suomen kanssa, mutta ei kai se haittaa?

https://yle.fi/uutiset/3-12418954

Mitähän Yhdysvallat ja Britannia voisivat haluta Suomelta? Jos ei muuta niin olkaa ainakin hiljaa Julian Assangen kohtelusta, varsinkin jos Britannia päätyy luovuttamaan hänet Yhdysvaltoihin, tai jos Assange kuolee vankeudessa luonnollisiin syihin. Pekka Haaviston on parempi vaieta Assangen kohtelusta tänä kesänä, ja keskittyä vaikka ISIS-naisten ihmisoikeuksiin.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/cia-suunnitteli-journalisti-julian-assangen-salamurhaamista-lontoossa-2017/

Mitä saisi olla muille NATO-maille, lahjuksena puoltavasta äänestä? Suomihan on kohta kokoaan suurempi maailmalla, jos tähän tyyliin kierretään maailmaa lupaamassa jokaisen maan valtionjohdolle tiskin alta jotain pientä kivaa vastalahjaksi. Siinä tuntee itsensä melkein Yhdysvaltain valtiosihteeriksi, jolla on tapana menetellä näin ihan koko ajan ja joka asiassa.

Suomi voisi pyytää Albanialta anteeksi Pirkka-Pekka Peteliuksen tv-sketsiä 1980-luvulta, jossa sanottiin hieman pilkalliseen sävyyn: ”Tule Albaniaan. Täällä ei ole mitään. Ei mitään.”

Unkarille ja Puolalle voidaan sanoa että sori, ei muistella pahalla sitä että me kritisoitiin teitä oikeusvaltio-periaatteesta. Ei kai tää meidän juttu ole ohi? Yritetään vielä, ehkä meillä voisi synkata.

Espanjalle on syytä nyt luvata, että Katalonian johtajien vankeusrangaistukset ja itsenäisyys-mielisen kansanliikkeen vaientaminen eivät ole Suomen ulkopoliittisella asialistalla nyt eikä jatkossa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/tiibet-katalonia-kurdit-uiguurit-oikeus-omaan-valtioon-on-ihmisoikeuksien-evoluution-puuttuva-rengas/

Virolle voisimme luvata, että Suomen viranomaiset estävät (lainvastaisesti) alkoholin etämyynnin jatkossakin, jotta suomalaiset deekut joutuvat käymään Tallinnassa ihan henkilökohtaisesti hakemassa viinansa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/alkoholiveroa-kiertamassa-tallinnan-kautta/

Tästä tulee hyvä kesä. Yksi parhaista ikinä.

IonMittler
Vapauden liitto Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vapauden Liitto, Uudenmaan vaalipiiri. Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja. Kansan tahto on moniulotteinen, ja pääsee kunnolla oikeuksiinsa vain jos myös päätöksenteko on riittävän moniulotteista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu