Nyt on NATO-myyjän markkinat: Turkki haluaa kurdit maanrakoon, Kroatia lakimuutoksen Bosniaan, entäs muut?
Tulee poliittisesti vauhdikas kesä, kun Sauli Niinistö myy tarvittaessa vaikka mummonsa vastineeksi siitä, että jokainen NATO-maa puoltaa Suomen NATO-hakemusta.
Järjestääkö Turkki huutokaupan Venäjän ja Suomen välille: kumpi tarjoaa enemmän Turkin äänestä? Erdogan voisi myydä puoltavan äänen vastineeksi vaikka siitä, että kurdien ihmisoikeudet ja valtiollisen itsenäisyyden pyrkimykset haudataan kerralla ja lopullisesti. Luvataan vaikka Erdoganille poliittisesti vaientaa Suomen kurdit, ja samalla kaiken maailman bloggarit jotka osoittavat myötätuntoa kurdien valtiollisille pyrkimyksille. Esimerkiksi tällaiset blogit voisi kriminalisoida ja sensuroida pois kuljeksimasta, Erdoganin lepyttämiseksi:
Kroatian presidentti on visioinut, että nyt olisi hyvä hetki kiristää Bosnia-Hertsegovinaa, että he muuttavat jotain etnistä lainsäädäntöä, tai muuten Kroatia äänestää Suomen NATO-hakemusta vastaan. Bosnia-Hertsegovinalla ei tosin ole mitään tekemistä NATOn eikä Suomen kanssa, mutta ei kai se haittaa?
https://yle.fi/uutiset/3-12418954
Mitähän Yhdysvallat ja Britannia voisivat haluta Suomelta? Jos ei muuta niin olkaa ainakin hiljaa Julian Assangen kohtelusta, varsinkin jos Britannia päätyy luovuttamaan hänet Yhdysvaltoihin, tai jos Assange kuolee vankeudessa luonnollisiin syihin. Pekka Haaviston on parempi vaieta Assangen kohtelusta tänä kesänä, ja keskittyä vaikka ISIS-naisten ihmisoikeuksiin.
Mitä saisi olla muille NATO-maille, lahjuksena puoltavasta äänestä? Suomihan on kohta kokoaan suurempi maailmalla, jos tähän tyyliin kierretään maailmaa lupaamassa jokaisen maan valtionjohdolle tiskin alta jotain pientä kivaa vastalahjaksi. Siinä tuntee itsensä melkein Yhdysvaltain valtiosihteeriksi, jolla on tapana menetellä näin ihan koko ajan ja joka asiassa.
Suomi voisi pyytää Albanialta anteeksi Pirkka-Pekka Peteliuksen tv-sketsiä 1980-luvulta, jossa sanottiin hieman pilkalliseen sävyyn: ”Tule Albaniaan. Täällä ei ole mitään. Ei mitään.”
Unkarille ja Puolalle voidaan sanoa että sori, ei muistella pahalla sitä että me kritisoitiin teitä oikeusvaltio-periaatteesta. Ei kai tää meidän juttu ole ohi? Yritetään vielä, ehkä meillä voisi synkata.
Espanjalle on syytä nyt luvata, että Katalonian johtajien vankeusrangaistukset ja itsenäisyys-mielisen kansanliikkeen vaientaminen eivät ole Suomen ulkopoliittisella asialistalla nyt eikä jatkossa.
Virolle voisimme luvata, että Suomen viranomaiset estävät (lainvastaisesti) alkoholin etämyynnin jatkossakin, jotta suomalaiset deekut joutuvat käymään Tallinnassa ihan henkilökohtaisesti hakemassa viinansa.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/alkoholiveroa-kiertamassa-tallinnan-kautta/
Tästä tulee hyvä kesä. Yksi parhaista ikinä.
Entäpä, jos vain rauhottuisit.
Ilmoita asiaton viesti
Ketä se hyödyttäisi ja miten?
Ilmoita asiaton viesti
Sinua lähinnä.
Ilmoita asiaton viesti
Tämähän on oljenkorsi, tilaisuus olla oikeassa syksyn tullen, kun niin moni on väärässä. Harvoin politiikassa tarjoillaan hopeisella lautasella näin helppoa mahdollisuutta todeta tosiasiat kun muut keskittyvät haaveiluun.
Ilmoita asiaton viesti
Oletko ollut useinkin oikeassa?
Ilmoita asiaton viesti
Jos on kerran vuodessa oikeassa tarpeeksi isosti, lasketaanko se?
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/12-kk-ennuste-venaja-anneksoi-juridisesti-valko-venajan-ja-sotilaallisesti-kolmasosan-ukrainasta/
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvallat ja Euroopan union syöttävät Ukrainaan aseita ja taloudellista apua ennätyksellisen määrän.
Venäjä on asetettu ainutlaatuiseen taloudellisten pakotteiden tilaan. Kiinakin vähentää kauppaansa Venäjän kanssa, pl. halvan energian.
Ilmoita asiaton viesti
Pakotteet ovat harvinaisen laajoja, mutta eivät läheskään globaaleja, eivätkä ne tule tehoamaan ainakaan tämän vuoden puolella sillä tavalla, että sillä olisi merkitystä sodan kannalta.
Siltä näyttää että sota ratkaistaan sotimalla, pakotteilla sitä ei ehditä ratkaista.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä käyttää panssareihinsa pyykinpesukoneiden osia. Useimmat venäläiset asetehtaat ovat joutuneet pysäyttämään tuotantonsa. Länsimaat toimittavatt yhä parempia aseitaan Ukrainaan.
Putin parka. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.
Ilmoita asiaton viesti
Pesukoneen osa voi kuulostaa maallikon mielestä aika hassulta, mutta kyse on sinänsä vain tietyn tehoisesta mikroprosessorista, eli hyvin pienestä tietokoneesta, jonka voi ohjelmoida hoitamaan mitä tahansa roolia johon sen teho riittää. Kyseinen osa ei siinä mielessä ole välttämättä huonompi kuin joku muu osa, epätavallista on lähinnä se hankintaketju, josta se on jouduttu hankkimaan. En ole kuullut huhua, mistä niitä on saatu tähän hätään, tuontina ulkomailta, vai purkamalla venäläisistä kodinkoneista. Iso duuni käsitellä liian montaa erilaista mallia, joten luultavimmin on erikoistuttu johonkin tiettyyn malliin.
Jokaisen suurvallan kyber-armeija on harjoitellut kodinkoneiden valjastamista ties mihin tarkoituksiin netin kautta, joten osaamista löytyy lännestäkin tehdä pesukoneen prosessorilla vaikka vakoilua tai hakkerointia.
https://yle.fi/uutiset/3-10166739
Ilmoita asiaton viesti
Heittäisin tähän arvauksen, että tankkeihin päätyvät prosessorit ovat peräisin muualta kuin ukrainalaisista yksityiskodeista.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan hyvä arvaus, tosin niin oli tuo edellinenkin. Ukrainasta on löytynyt venäläisten peräännyttyä pesukoneita, joista on viety moottorit ja piirilevyt.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa, tarvitaanko tankkeihin myös moottoreita? Ja kuutiotilavuudeltaan ilmeisen pieniä.
Ilmoita asiaton viesti
Japanilaisia moottoreita on käytetty venäläisvalmisteisissa Orlan-droneissa. Ehkä seuraavan kehitysaskeleen droneissa tulee olemaan myös linkous. Kuorma-auton lavalle rakennettu kuminauhapyssy, jolla kone sinkoaa taivaalle, on myös venäläinen huipputeknologian tuote.
Dronen kamera oli sekin itselleni yllätys. Kyllä venäläiset osaa!
https://www.youtube.com/watch?v=8mWVmQ5JBc4
https://www.youtube.com/watch?v=1sPKSMeonxg
Ilmoita asiaton viesti
Hetkinen, Mikko, hitaammin!!??
Odotapa, kun ohjelma tulee linkouksen kohdalle. Paljon nopeampi se siinä vaiheessa on kuin nykyisissä vieteriukkovirityksissä.
Ilmoita asiaton viesti
Tankin tornissa hirveä kieputus päällä, kun linkous lipsahtaa vahingossa päälle. On tykkimiehen pää ihan pyörällä jo ennen vieteriukkoilmiön tupsahtamista…
Katsotaas, mitä kaikkea muuta Ukrainasta on viety…
Luultavasti tulevista tankkimalleista löytyy myös sisävessa! On siinä lännellä ihmettelemistä. Ei kaikilla ole!
Ilmoita asiaton viesti
Tankeista löytyy jatkossa myös sisävessa?
Ilmoita asiaton viesti
Heinäkuuhun on toki vielä matkaa. Mutta Ion, minun on kerrottava sinulle, että tuttavapiirissäni minua pidetään oraakkelina. Ja ihan sinun ansiostasi!
Kerroin muutamille viime heinäkuussa, että on mahdollista, että ensi vuonna Venäjä hyökkää oikeasti Ukrainaan. Tarkensin samalle porukalle ennustetta vielä lokakuussa, jolloin totesin, että hyökkäys tapahtuisi tammi-helmikuun aikana, kun täällä (olitkohan se sinä silloinkin?) kirjoitettiin, että Venäjän olisi hyökättävä routa-aikaan, jolloin suot olisivat jäässä.
Olisiko siis osittain Kiinan olympialaisten ansiota, että hyökkäys epäonnistui raskaasti?
Mutta ennustuksessasi ei otettu huomioon sitä, että länsimaat antavat niin paljon tukea Ukrainaan ja että Ukraina pystyy valloitusta vastustamaan. Kolmannes on saavuttamatta ja heinäkuu koittaa varsin pian. Itseasiassa päiväseurannan mukaan valloitettu maa-alue taitaa tällä hetkellä supistua, kun Harkovankin alueelta venäläiset vetäytyvät.
Ilmoita asiaton viesti
Minun ennustukseni koskee Venäjän aikomuksia, jotka Putin toi esille melko selkeästi. Käytännössä toteutuva historia ei aina ole yhtenevä aikomusten kanssa. Kun kaikilla osapuolilla on aikomuksia, jotka ovat ristiriidassa keskenään, kaikkien aikomukset eivät voi toteutua.
Ilmoita asiaton viesti
Entäpä, jos vain rauhottuisit.
Parempi näin, kuin Un ja Vn tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä on U:n ja V:n tapa?
Vai kannattaisiko mieluummin kysyä: Keitä ovat U ja V?
Ilmoita asiaton viesti
Viittaan Ukraina-Venäjä -sotaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Espanjalle on syytä nyt luvata, että Katalonian johtajien vankeusrangaistukset ja itsenäisyys-mielisen kansanliikkeen vaientaminen eivät ole Suomen ulkopoliittisella asialistalla nyt eikä jatkossa.”
Et taida keissiä seurata..?
Terkut Kataloniasta.
Ilmoita asiaton viesti
En taida.
Ilmoita asiaton viesti
Täällä on kunnon härdelli menossa, kannattaa seurata.
”Organized Crime and Corruption Reporting Project:
Fueling Secession, Promising Bitcoins: How a Russian Operator Urged Catalonian Leaders to Break With Madrid”
https://www.occrp.org/en/investigations/fueling-secession-promising-bitcoins-how-a-russian-operator-urged-catalonian-leaders-to-break-with-madrid
Sitten tämäkin… Outo maa tämä Ääspanja.
”Espanjan pääministerin ja puolustusministerin puhelimista on löydetty israelilaisvalmisteinen Pegasus-vakoiluohjelma, kertoi Espanja maanantaina uutistoimistojen mukaan. Espanjan mukaan vakoilusta on vastannut ”ulkoinen” toimija.
Asiaa kommentoinut kansliaministeri Félix Bolanos kertoi, että pääministeri Pedro Sánchezin puhelinta vakoiltiin toukokuussa 2021 ja puolustusministeri Margarita Roblesin puhelinta kesäkuussa samana vuonna. Puhelimista vietiin merkittävä määrä tietoa.
Bolanos ei uutistoimisto AFP:n mukaan kuitenkaan kertonut, onko espanjalaisviranomaisten tiedossa se, kuka vakoilusta on vastuussa.
Espanjassa Pegasus on noussut otsikoihin aiemminkin. Katalonian aluehallinnon mukaan Pegasuksella on vakoiltu ainakin yli kuuttakymmentä Katalonian itsenäisyyttä haluavaa poliitikkoa ja aktivistia. Katalaaniaktivistit ja uskovat, että urkinnan takana on Espanjan hallitus, joka suhtautuu torjuvasti Katalonian itsenäisyyspyrkimyksiin.”
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/2a66020e-d4c8-4f80-8ef8-523e8d0e050f?ref=ampparit:4802
Ilmoita asiaton viesti
Poliitikkojen vakoilu on ihan perus settiä. USA vakoilee jokaisen valtion tärkeimpien puolueiden johtoa rutiinilla.
Ilmoita asiaton viesti
Virolle kelpaa kyllä yksi sateenvarjo lisää, heillä kun ei itsellä ole kovin paljon millä suojella itseään.
Ilmoita asiaton viesti
Alkaa trollien onnenpäivät, alkavat kovasti spekuloida sillä, kun Suomi ei pääsekään Natoon. Pahimmat väsäävät varmaan jo blogejaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sekö on trollin määritelmä, että spekuloi sillä että Suomen pääsy NATOn jäseneksi asti on epävarmaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se on vähintään 99%:n varmaa.
Ilmoita asiaton viesti
Huono määritelmä. Tieteelliseen ajatteluun kuuluu kaikkien mahdollisten vaihtoehtojen punnitseminen. Se pätee myös politiikkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Höpöhöpö, Mittler. Sinä olet kanssa sellainen toivoton besserwisser.
Ilmoita asiaton viesti
Mahdollisesti, mutta eipä neuvottelu auttanut venäläisen ilmatorjunnan ostamisen tapauksessa. USA:n kannalta Turkki on jo kauan ollut poliittisesti käsistä karannut tapaus, jonka länsimielisyys vaihtui islam-myönteisyydeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ranska on jo viime vuonna ja toissa vuonna vähän ehdotellutkin NATOn rakentamista uusiksi. Sitä ei ole mahdollista korjata, koska korjaaminen vaatisi kaikkien jäsenmaiden yksimielisen päätöksen. Mutta se takaportti on teoriassa olemassa, että lähes kaikki jäsenmaat perustavat rinnalle uuden samanlaisen, ja heti perään eroavat ensimmäisestä. Tällä hetkellä lähinnä Turkin ja Ranskan välinen molemminpuolinen epäkunnioitus voisi olla orastava syy tällaiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, eiköhän Erdogan jonkin pirullisen diilin Putinin kanssa rakenna, kun tiedetään Turkin auttavan ja aseistavan Ukrainaa parhaillaan tuhoamaan venäläistä sotilaskalustoa ja sotilaita.
Puolakaan ei halua Suomea Natoon, vaikka Venäjä uhkaa sitä denatzifikaatiolla. Näyttäisi Puolan ja Venäjän läheiset suhteet olevan pysyväislaatuista lajia.
Unkari muistaa Venäjän joukkojen tulon pelastamaan maa länsivaikutteilta kiitollisin mielin, joten tottahan toki Venäjän vaatimuksia Orban tottelee.
Luulen, että Suomi ei saa mitään ihmeellistä erikoiskohtelua, vaan joutuu käymään samat diplomaattiset keskustelut jokaisen Naton jäsenmaan kanssa, minkä muutkin liittyneet maat ovat joutuneet käymään.
Ilmoita asiaton viesti
Me kaikki tiedämme että maailma ei ole reilu paikka. Annetuilla korteilla, kun parempiakaan ei ole saatavilla, jatkuu Suomen tie. Toivomme siis parasta.
Ilmoita asiaton viesti
No itse haluan ainakin kansanäänestyksen Natojäsenyydestä. Sehän voi olla ettei jätetäkään anomusta, niin saavat pitkän nenän vaatimuksineen.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanäänestys olisi ollut hyväntahtoinen ele, mutta se hoidettiin gallupeilla, jotka voisivat ihan hyvin olla sitä kotimaisempaa hybridi-vaikuttamista, kansan mielipiteen rakentamista illuusioiden varassa kohti toivottua suuntaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se kansa kuule ihan omastaan tahdostaan kannattaa nyt NATO:a 70%:sesti.
Ilmoita asiaton viesti
Gallupit eivät äänestä.
Ilmoita asiaton viesti
Parempi jäynä on kun jätetään hakemus, odotetaan että 30 maata hyväksyy sen pitkien riitojen ja kompromissien jälkeen ja sitten hylätään itse liittymispäätös. Joko kansanäänestyksellä tai muuten vaan.
Oppisivathan vähän kunnioittamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Pitäkää tunkkinne !
Ilmoita asiaton viesti
Vai ”pitäkää Turkkinne!” ?
Ilmoita asiaton viesti
Kansanäänestys on aivan turha, koska kansa on jo peloteltu Natojäsenyyden kannalle. Sodanpelko saa ihmiset hamstraamaan kaupat tyhjiksi: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008816319.html. Tämän totesin eilen itsekin kun tavallisesti ylipursuavat kaurapuurohyllyt olivat typötyhjiä ja muutama päivä sitten voi- ja margariinihyllystä löytyi vain muutama paketti vähemmän suosittua tavaraa.
Ilmoita asiaton viesti
Eilen taloyhtiössämme tehtiin tarkastus häkkivarastona toimivaan väestönsuojaan. Nato-jäsenyys pelottaa taloyhtiön hallitusta. Selitys luovutuksen kaksivuotistarkastuksesta vaikuttikin selittelyltä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja höpöhöpö . Kansa se johdatti valtiojohdon NATO:n kannalle. NATO:n kannatus on nyt yli 70%.
Ilmoita asiaton viesti
Britit edellyttävät Suomea siirtymään vasemmanpuoleisen liikenteeseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ja Hollanti vaatii, että suomalaiset alkavat käyttää puukenkiä.
Jne.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri tulleen tiedon mukaan Islanti vaatii Marinia syömään purkillisen hapanhaita ja kehumaan sen makua suorassa lähetyksessä.
Yhdysvaltojen ja Islannin neuvottelut asiasta eivät johtaneet tulokseen. Tähän se sitten kaatui.
Ilmoita asiaton viesti
Sanna vaihtaa nahkatakin sadehaalariin ja suuntaa Islantiin. Väyrynenkin tiesi kertoa, että Marin on Nato-kannattaja eikä edes Ukrainan tilanne ollut hänen päätään kääntänyt. Eivätkä edes Väyrysen vakuuttelut!
Väyrynen alistuukin:
”Valitettavasti en tässä onnistunut.”
Ilmoita asiaton viesti
”…sadehaalariin…”
Nilkkoihin ulottuva öljykangastakki, pääsinpökkimä villapaita ja sydvesti olis kova juttu.
Ilmoita asiaton viesti
Totta! Kurahaalarin tarjosin yökkimisrefleksin muuttumisvaaran vuoksi. Mutta tyyli täytyy säilyttää vaikka arvokkuus irtoaisikin.
Kyllä öljykangastakki on parempi.
Ilmoita asiaton viesti
Kova on palo kirjoitella ja mielipiteensä julkituoda. Mikä on se syy, miksi Mittler luottaa Putiniin niin vahvasti ja haluaa meidän kaikkien tekevän samoin?
Ilmoita asiaton viesti
Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Tosiasioita tässä yritetään hahmottaa, mikä on tilanne ihan oikeasti eikä leikisti.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta mistä se luottamus juuri Putiniin?
Miten Putin on luottamuksesi ansainnut?
Ilmoita asiaton viesti
Mitä tuolla luottamuksella nyt sitten tarkoitetaan. Sodan alkaessa vallitsi jopa USA:n ja Saksan valtionjohdossa laaja luottamus siihen että Venäjä menestyy sodassa. Siihen uskomukseen on tullut perustellusti säröjä. Tällä hetkellä vallitsee edelleen laaja luottamus siihen, että Venäjä tekee kaiken minkä pystyy puolustaakseen samoja etujaan, joita se puolusti kirjelmöinneillään ennen sotaa. Venäjän tahtotila lienee edelleen odotusten mukainen. Ainoa mikä on epäselvää on kyky toimia, ja jos on enemmän tekemistä kuin kykyä, mikä tekeminen priorisoidaan korkeimmalle ja mitä jätetään tekemättä. Ja onko se mitä jätetään tekemättä Suomen NATO-jäsenyyden estäminen vai ei. Emme tiedä, mutta kello tikittää, joten tulemme varmasti tietämään vielä tänä vuonna.
Ilmoita asiaton viesti
Tunnusta nyt sinä tosiasiat, Mittler. Suomi hakee NATO:on ja se tullaan sinne hyväksymään.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tulevaisuutta näin ennusteta, että sanotaan varmaksi jotain mikä ei ole täysin varmaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kun tämä nyt kerran on kaupankäynniksi mennyt, niin paljonko on maksettu siitä, että länsinaapurille voidaan nyt sanoa, että tack för ditt ansvarsfulla beslut, lillebror Sverige! Kiitos vastuullisesta päätöksestäsi, pikkuveli Ruotsi!
Vai onko kyse poliittistaloudellisesta saamisesta? Maksaako Ruotsi nyt suomelle kunniavelkaansa talvisodasta, kun kielsi ranskalais-brittiläisten apujoukkojen kauttakulun Suomeen 1940?
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/rescordis/maksaako-ruotsi-nyt-kunniavelkaansa-talvisodasta-kielsi-apujoukkojen-kauttakulun-suomeen-1940/
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän Ruotsi katso nyt omaa etuaan nykyhetkessä. Menneisyydellä romantisointi on tarpeetonta sokerikuorrutusta.
Ilmoita asiaton viesti
Kaupankäynti on joillain verissä silloinkin kun se on äärimmäisen moraalitonta. Jotkut vaativat Länttä rauhoittamaan Ukrainan puolustussotaa ja järjestämään Putinille ’kunniallisen tilaisuuden säilyttää kasvonsa’ eli käytännössä ryöstösaalisrauhaan Krimin ja Donbassin osin pitäen.
Miksi ihmeessä sotarikollinen Putinin pitäisi säilyttää paitsi kasvonsa myös päätäänkään?
Ks. https://2sj8jt43nx8s3fh0fpaz8wf7-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2022/05/denazificationofRussia.jpg
Ilmoita asiaton viesti
Koska sillä on kyky tuhota paljon enemmän, ja on olemassa huoli että Venäjä tekee vielä isompaa tuhoa, jos nykyinen operaatio meinaa päätyä häpeään.
Ilmoita asiaton viesti