Nyt on tartuntatauti irti, ja tosi kyseessä (paitsi ei ruokakaupoissa)

Eräs englantilainen ystäväni jaksaa vääntää Facebookissa vitsiä aiheesta, että vuonna 2020 lause ”avoid like the plague” (välttää jotain kuin ruttoa) menetti merkityksensä ja uskottavuutensa. Kun saimme huomata, että ihmiset eivät välttele tartuntatautia, kun sellainen iskee yhteiskuntaan. Eivät välttele ainakaan korona-virusta.

Nyt Suomessa on laitettu ravintolat kiinni kolmeksi viikoksi. Se osoittaa, että yhteiskunta suhtautuu korona-epidemiaan ”vaarallisena ja laajalle levinneenä tartuntatautina”, kuten poikkeustilaa koskevassa lainsäädännössä sanotaan suurinpiirtein. Vältelläänkö Suomessa koronaa kuin ruttoa? Ei vältellä, ainakaan oheisen kuva-reportaasin perustella.

Kävin eilen kierroksella kaupoissa, todetakseni miltä näyttää suomalainen ruton vältteleminen vuonna 2021. Musta surma ei olisi talttunut näillä keinoilla. Kaikkea muuta paitsi raakaa lihaa ja kalaa on myynnissä itsepalvelu- ja irtomyyntinä, ilman takuuta ettei tuotteeseen ole tarttunut liikkeellä olevaa tartuntatautia, jossain matkan varrella tehtaalta kuluttajalle:

 

Tämän kuva-reportaasin perusteella teen sen johtopäätöksen, että ruokakauppojen omistajat ja asiakkaat eivät kovin vakavissaan näytä pelkäävän korona-virusta. Jos he pelkäisivät sitä, he eivät myisi eivätkä ostaisi näitä tuotteita tällä tavalla esille asetettuina, vaan välttäisivät tällaista irtomyyntiä kuin ruttoa.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu