”Oikeusvaltio”-Haavisto kävelee EU:n tuomioistuimen yli, ja väittää että PKK on terroristi-järjestö

Suomen ja Turkin välinen diplomatia on melko herkässä tilassa tällä hetkellä, koska Turkki haluaa Suomen edistävän omia poliittisia (ja epädemokraattisia) intressejään vastineeksi puoltavasta äänestä Suomen NATO-hakemukselle. Tästä tulee juuri niin erikoinen oikeusvaltio-episodi kuin arvata saattaa.

Erdogan valittelee, että Suomi ja Ruotsi hyysäävät ”terroristeja”, eli PKK:n edustajia, jotka ovat jo vuosia olleet Turkin hallituksen poliittisen vainon kohteena. Sekä järjestönä että etnisenä kansana. Pekka Haaviston mukaan Suomen ja koko EU:n linja koskien PKK:ta on selkeä, eikä siinä ole mitään epäselvää:

”PKK on kielletty Suomessa, koska se kuuluu myös Euroopan unionin terroristilistalle. Jos tämä on jollekin epäselvää, voimme sen suurin kirjaimin kirjoittaa ja sen sanoa missä tahansa yhteydessä.”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/pekka-haavisto-tassa-on-suomen-vastaus-turkille-kielletty-suomessa/bd1e6b29-b9df-4f0e-85bb-35efaaf64a75

”Oikeusvaltio”-Haavisto unohtaa tuossa vain yhden pienen yksityiskohdan. Luultavasti tahallaan, koska tuon tason kokenut poliitikko ei voi olla tietämätön siitä, että PKK:n asema Euroopan Unionin terroristi-järjestöjen listalla on todellakin epäselvää. Juridisesti nimittäin. EU:n tuomioistuin päätti vuonna 2008, että EU:n on laitonta pitää PKK:ta tuolla listalla, koska tämä järjestö ei täytä niitä juridisia kriteereitä, jotka on määritelty tuolle listalle.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/eun-pitaa-poistaa-kurdien-pkk-terroristien-listalta/

Kuinka Brysselin poliitikot reagoivat tuohon EU:n tuomioistuimen päätökseen vuonna 2008, ja ovat reagoineet tähän päivään asti? Odotetulla tavalla, eli jättämällä oikeuden päätöksen huomioimatta, ja pitämällä PKK:ta terroristi-järjestöjen listalla nykypäivään asti. Vaikka se on laitonta, EU:n tuomioistuimen mukaan.

Niin, arvoisa Pekka Haavisto. ”Jos tämä on jollekin epäselvää.” No se on kyllä epäselvää joillekin. Esimerkiksi EU:n tuomioistuimelle, sekä kaikille niille, jotka kunnioittavat oikeusvaltion periaatetta ja vallan kolmijako-oppia. EU:n tuomioistuin on puhunut, joten voisitko arvoisa Pekka Haavisto selittää, miksi sinä, Suomi ja koko EU rikotte lakia tässä asiassa?

Ankaran houkuttelun ja poliittisen painostuksen seurauksena? Myönnytyksenä turkkilaiselle diktatuurille, jonka demokraattiset ansiot me kaikki hyvin tunnemme takavuosien uutisista, kun satoja tuhansia julkisen sektorin työntekijöitä puhdistettiin viroistaan, poliittisista syistä?

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu