Omaishoitajalta vietiin työttömyyskorvaukset: kiittämättömyys on yhteiskunnan palkka

Tämä on vanha uutinen viime heinäkuulta, mutta siihen sisältyy TE-keskusten harjoittaman mielivaltaisen vallankäytön näkökulma, jota ei voi liikaa korostaa. Joten korostetaan sitä taas kerran.

Markku Kostiainen ryhtyi muistisairaan äitinsä omaishoitajaksi – pian loppui työttömyystuki ja talous romahti: ”TE-toimistolle ei kelpaa mitkään selvitykset”

https://yle.fi/uutiset/3-12028683

Mikä tässä tarinassa on väärin? Se että TE-keskuksen virkailija päättää, pystyisikö asiakas vastaanottamaan kokopäiväistä työtä, jos kävisi lottovoittajan tuuri ja joku sellaista tarjoaisi.

Oikea menettely pitäisi olla, että asiakas itse kertoo, onko hän valmis vastaanottamaan kokoaikaista työtä. Jos on valmis, niin sitten on valmis. Siihen ei tarvita TE-keskuksen virkailijan totalitaarista vallankäyttöä yhtään väliin.

Vaikka kyllähän tämän arvaa, mitä sieltä taustalta ehkä löytyy. Sieltä löytyy joku poliitikko, joka on ohjeistanut TE-keskuksen johtoa ohjeistamaan alaisiaan, että säästetään sosiaaliturvan budjetissa, käyttämällä aina tilaisuuden tullen mahdollisuus evätä asiakkaalta työttömyysturva, jos olosuhteet antavat siihen pienimmänkin tekosyyn.

IonMittler
Vantaa

Moniulotteisen demokratian puolestapuhuja: Suomesta Sveitsi 2.0.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu